02:20 - 4 Eylül Spor Salonunda Yenileme Çalışmaları Yapılacak
00:44 - Sivas Lisesi Yıkılarak, Yeniden İnşa Edilecek
00:34 - KARASU: “BİR HÜKÜMET İŞÇİSİNE YALAN SÖYLER Mİ!”
00:30 - Milletvekilinden, Türkiye Derecesi Elde Eden Altınyayla’lı Öğrencilere Ziyaret
10:06 - Tarihin Sessiz Tanıkları Sergisine Davetlisiniz
17:19 - DİREKLİ ORTAOKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI COŞKUYLA AÇILDI
07:15 - Okul Bahçesinde Mehteran Yankılandı!
22:15 - Karakollukçu, Çalışmaları İle Dikkat Çekiyor
18:32 - Sivas’ın Lezzetleri Damakları Çatlattı
13:32 - Sivas, Uluslararası Eğitim Dünyasının Buluşma Noktası Oldu
Değişim Programı İle Gelen Personel ve Öğrencilerden Rektöre Ziyaret.
Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Erasmus Personel Hareketliliği, Öğrenci Erasmus Staj Hareketliliği ve Ahmet Yesevi Üniversitesi’yle yapılan ikili anlaşma kapsamında Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Ukrayna, Bulgaristan, Azerbaycan gibi ülkelerden gelen personel ve öğrencileri kabul etti.
Ziyarete Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu da hazır bulundu.
Rektör Yıldız ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Üniversiteye gelen uluslararası personel ve öğrencilerin sayısının her geçen gün arttığı, şu anda 55 ülkeden öğrencinin Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü ve bu sayıyı daha da yukarıya çıkarmak istediklerini vurguladı.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Abdulkadir Muhammed Nur‘un Somali Adalet Bakanı olarak yeni kabinede yer aldığının altını çizen Rektör Yıldız, bu ve buna benzer örneklerin ileriki yıllarca artacağını, Türkiye’de ve Sivas’ta eğitim alan kişilerin kendi ülkelerinde Türkiye’nin elçileri olacağını ifade etti.
Ziyarete gelen personeller ve öğrenciler ise yerleşkeyi ve Sivas’ı çok beğendiklerini söylediler.