SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içindeyiz”

Bu biyografi 26 Ekim 2020 - 19:06 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başkan Hastaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

TOBB Vergi Komisyonu Başkanı ve Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Abdulkadir Hastaoğlu, Cumhuriyet’in ilanının 97’ıncı yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada “Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıl dönümünü, milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içindeyiz” dedi.

Kurtuluş Savaşı dönemindeki ruhun bugün de dimdik ayakta olduğunu dile getiren Başkan Hastaoğlu, ““Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milletinin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir şekilde ifade ettiği ‘Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bu millet sarsılmaz imanıyla, vatanı için canını feda ederek düşmana karşı tüm dünyayı kendine hayran bırakmış, milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman askerleriyle dün nasıl ki Anadolu’da ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse, bugünde aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıkta olduğunu göstermiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyada ki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olmuştur. ” ifadelerini kullandı.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, değerli milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA