20:38 - TBMM’de Aşık Veysel’i Konuştu
20:32 - “Adı Asırlar Boyu Unutulmayacak Bir Çınar Olmuştur”
14:52 - “Camlarda antirefle kullanmanın doğru ve yararlı bir uygulama olduğunu göstermiştir”
14:38 - Başkan Sümbüloğlu, “Vakit Dayanışma Vakti”
14:11 - SİVASLILAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
13:52 - Vali Şimşek, “Birleştirici yönüyle toplumda büyük etki bırakmıştır”
12:35 - CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ön Seçiminde Üye Olmayanlar da Oy Kullanabilecek
16:33 - Fehmi Taştan’dan Yeni Açıklama
12:43 - CHP Sivas İl Başkanlığı, İftar Yemeği Düzenledi
20:10 - Sivas’ta Sokak Hayvanları İçin Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor
Orada, yakında bir köy var eğitim çekmiyor
Uzaktan eğitim bu köyde internet olmadığı için çekmiyor.
Bilgisayar yok, telefon yok, tablet yok, gerçi olsa da internet yok.
Sivas şehir merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunan Zengi Köyünde çocuklar internet çekmediği için her gün köyün içerisinde bulunan yüksek tepeye çıkarak ders dinlemeye çalışıyorlar.
Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs nedeniyle okulların kapanmasının ardından uzaktan eğitim modeline geçilmesi ile birlikte internet üzerinden eğitimler verilmeye devam etse de Sivas merkeze bağlı Zengi köyünde yaşayan öğrenciler, derslere katılabilmek için köy yaşam alanına 1 kilometre mesafede yer alan internetin çektiği tepeye yürüyerek çıkarak dersleri dinlemeye çalışıyorlar.
Köyde bulunan bazı öğrenciler ise telefon ve tabletlerinin olmadığını söyleyerek Sivas Valisi Salih Ayhan’dan ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den telefon, tablet ve internet konusunda destek istediler.
Köyde internet çekmediği için sürekli dağa çıkıyoruz diyen 8. Sınıf öğrencisi telefon, tablet ve internet olmadığı için Validen ve Belediye Başkanına çağrı yaptılar.
Bir diğer 7. Sınıf öğrencisi ise “internet çekmediği için sürekli dağa çıkıyoruz. Tablet ve telefonların yetersiz olmasından dolayı derslerimize çalışamıyoruz. Köyümüzde tablet dağıtılmasını ve internetin çekmesini istiyoruz.” dedi.