21:58 - Mil-Büro-Sen’den SGK İl Müdürüne Ziyaret
09:09 - Sivas’ta Özel Çocuklardan Unutulmaz Bir Gece
06:45 - Minik Eller Ağaç ve Çevre Sevgisi İle Yetişiyor
11:55 - EĞİTİM-BİR-SEN SİVAS 1 NOLU ŞUBE’DEN ULUSLARARASI BAŞARI
08:52 - Âşık Veysel’i Sahneden Andılar
08:43 - Hıdırellez Sivas’ta Coşkuyla Kutlandı
11:29 - Panel ve Çalıştay Gerçekleştirildi
10:17 - SBTÜ, SAHA EXPO 2026’DA SAVUNMA SANAYİİ İLE BULUŞUYOR
10:12 - Emlak sektörünün sorunları masaya yatırıldı
10:06 - Şehit Aileleri Moral ve Motivasyon Amaçlı Tatil İçin Sivas’tan Uğurlandı
Karasu: Sivas’ta çiftçilerin dolu zararları karşılanmadı
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ta çiftçilerin dolu afeti nedeniyle uğradığı zararın karşılanmadığını belirtti.
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Karasu, Sivas’ın Ulaş ilçesine bağlı Çevirme, Acıyurt, Kurtoğlu ve Kangal ilçesine bağlı Havuz, Mısırören, Örencik, Humarlı, Hamal ve Yaylacık köylerinde geçtiğimiz Ağustos ayında dolu yağışı nedeniyle 30 bin dönümlük arazinin zarar gördüğünü belirtti.
Çiftçilerin büyük bir mağduriyet yaşadığını söyleyen Karasu, ‘’Aradan geçen zamanda çiftçilerimizin uğradığı zararı karşılama sözü verilmiş olsa da henüz bir gelişme yaşanmamıştır’’ ifadelerini kullandı.
Zararların karşılanmamasından dolayı, çiftçilerin tarlasını ekecek maddi imkanı bulamadığını kaydeden Karasu, ‘’Çiftçilerimiz arasında sigortalı-sigortasız ayrımı yapılarak yaşanılan mağduriyet bir kat daha artırılıyor. Vakit kaybetmeden ödemeler yapılmalı’’ dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslenen Karasu sözlerini şöyle bitirdi:
‘’Buradan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı çiftçilerimiz arasında ayrım gözetmeden dolu zararını karşılamaya ve yaşanılan mağduriyeti bir an önce gidermeye davet ediyorum.’’