14:51 - Canikligil, Başkan Adaylığını Açıkladı
13:49 - 1. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi 17 Mayıs’ta Sivas’ta Gerçekleşecek
09:11 - Sivas’ta Savunma Sanayiinde İmalat Yapan İşverenler Toplantı Yaptı
10:16 - Kovalı Mevkiinde Tabela Bir kez Daha Değişti
09:06 - Çalımbay, “Hiçbir futbolcu kendini kötü gösterecek bir şey yapmaz”
07:31 - Başkan Özdemir, “STSO Binası İçin Tüm Hazırlıklar Tamam”
15:41 - Sarılar, Kızılay Genel Başkan 1. Yardımcılığı Görevine Getirildi
15:26 - SESOB Başkanı Demirgil’in Acı Günü
15:09 - Başkan Boyraz, “Yarının Vizyonuna Yürümeye Hazırız”
13:47 - LÖSEV, LÖSANTE Hastanesinin 10. Kuruluş Yıl Dönümüne Hazırlanıyor
Erdem Şenel Yeniden Veteriner Hekimleri Odası Başkanı seçildi.
Sivas Veteriner Hekimleri Odası Olağan Genel Kurulu ve Seçimi, pandemi gölgesinde 19-20.09.2020 tarihinde covid-19 tedbirleri alınarak gerçekleştirildi.
Mevcut başkan Erdem Şenel tek liste halinde gidilen seçimde güven tazeledi. Yapılan oylamayla odamıza kayıtlı veteriner hekimler, 2 (iki) yıl süreyle görev alacak yönetim kurulu, denetleme kurulu, haysiyet divanı ve konsey delegelerini belirledi.
Yönetim Kuruluna Erdem Şenel, Ahmet Koçak, Kadir Güçlü, Özcan Karataş ve Bahadır Ekren yeniden seçildi. Yönetim kurulu başkanı olarak seçilen Erdem Şenel, Veteriner hekimsiz sağlıklı gıda üretimi yapılamayacağını, günümüzde hayvanlardan insanlara geçebilen 200 ye yakın hastalık olduğunu bu nedenle insan sağlığını korumanın yolunun veteriner hekimlere gösterilen önemden geçeceğini, dünya ülkelerinin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak için bütçelerinden çok ciddi maddi kaynaklar aktardığını ifade etti. Ayrıca günümüzde halk sağlığı açısından önemli olan bulaşıcı hastalıkların yaklaşık % 25’ini zoonotik hastalıkların oluşturduğunu söyledi.
Tüm meslektaşlarımızla tam bir uyum ve anlayış içerisinde çalışıldığını, koruyucu hekimlik, hayvan sağlığı, hayvan refahı, veteriner halk sağlığı ve gıda güvenliğini sağlamak konusunda pandemi döneminde de özverili olarak çalıştıklarını ve bundan sonrada çalışacaklarını belirterek bu seçimin veteriner hekimi camiasına ve tüm paydaşlara hayırlı olmasını temenni etti.