SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Tarihi jandarma binasının çatısı meydana yakışmadı

Bu biyografi 29 Eylül 2020 - 20:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Çatının rengi meydana yakışmadı

Sivas’ta tarihi Jandarma binasının çatısında kullanılan siyah renkli malzeme tarihi meydanda uyumsuzluk yarattı.

Sivas Meydanı çevresinde bulunan bina çatıları kırmızı tuğla kiremitler ile kaplanırken burası neden siyah çatı malzemesi ile kaplandı şehir yaşayanları ise buna bir anlam veremedi.

Sivas’ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında “Jandarma Dairesi” olarak yaptırılan tarihi binada devam eden restorasyon çalışmalarında tarihi binanın çatı kısmında siyah renkli çatı malzemesi kullanılması şehir meydanındaki tarihi doku ile uyumsuz olduğu gözlendi.

112 yıllık tarihi jandarma binasında devam eden restore çalışmalarında binanın çatı kısmındaki tuğla kiremitlerinin yerine siyah renkli çatı malzemesi kullanılması tarih yapı içerisinde hoş durmadı.

Sivas’ta Cumhuriyet meydanının etrafında bulunan yapıların, geçtiğimiz aylar içerisinde tarihi dokuya uygun hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen projede, tarihi dokuya uyumlu olması açısından binaların yüzü krem rengi boyanırken, çatıları ise kırmızı kiremit ile kaplanarak genel görüntü ile uyun içerisinde olması sağlandı.

Durum böyle olunca Tarih jandarma binasında ise ne yazık ki mevcut kiremitle kaplı olan çatısı restorasyon kapsamında siyah bir çatı malzemesi kullanılmasından dolayı meydana ve çevresine yakışmayan bir görüntü ortaya çıktı.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA