“Devletimizden Bir Can Suyu Bekliyoruz”

29 Eylül 2020 - 23:34 'de eklendi ve kez görüntülendi.
“Devletimizden Bir Can Suyu Bekliyoruz”

Sivas’ta okul kantini işletmecileri, koronavirüs salgını nedeniyle eğitim ve öğretime verilen aradan olumsuz etkilendiklerini belirterek yetkililerden destek istediler.

Kantinciler, kredi destek ödemelerinin ertelenmesini ve yeni kredi taleplerini yaptıkları açıklama ile dile getirdiler.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde okulların 13 Marttan itibaren kapatılmasıyla, kantin işletmeleri de faaliyetlerini durdurdu. O tarihten bu güne 6 ayı aşkın süredir iş yapamayan kantin işletmecileri, ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Kısmen eğitime başlayan okullarda, kantinlerin tekrar açılmaması da ne yazık ki sürecin uzamasına neden oldu.

Sivas’ta bir araya gelen kantin işletmecileri, yaptıkları açıklamayla mağduriyetlerini Sivas Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Eyüp Çelik, öncülüğünde anlatılar.

“BİZ DEVLETİMİZDEN BİR CAN SUYU BEKLİYORUZ”

Sivas Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Eyüp Çelik, “okulların kapanmasıyla yaklaşık 7 aydır iş yapamadıklarını belirterek, Devletimizin verdiği 25 bin lira kredi ve yakınlarımızın desteği ile yaşamaya çalışıyoruz. Bu kredinin ise geri ödemesi ekim ayında başlayacak. Bu kredi ödemelerinin pandemi süreci bitimine kadar ertelenmesini devletimizden rica ediyoruz. Geçimimizi sağlamak için yine devletimizden 50 bin liralık hibe desteği bekliyoruz ve pandemi süreci geçene kadar yaklaşık 2 yıl geri ödemesiz olmasını talep ediyoruz. Şu anda ilkokul birinci sınıflar ve anaokulları açıldı; ancak kantinlerimiz açılmadı. Kantincilerimizin 7 aydır hiçbir geliri yok. Ayrıca işletmecilerin sosyal güvenlik ödemeleri de birikti. Biz devletimizden bir can suyu bekliyoruz. 13 Martta okullar kapandığında elimizde ürünlerimiz kaldı ve toptancıya iade edemedik. Toptancı kapalı ürünlerimizi alıp, açık olan ürünlerimizi almadı. Açık olan ürünlerimiz kantinlerimizde torbalar içinde duruyor. Sadece bu ürünlerden kişi başı 2 ile 5 bin lira arasında zararımız var.” şeklinde konuştu.