SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

2. Kültür Sanat ve Hizmet Ödül töreni gerçekleşti

Bu biyografi 06 Eylül 2020 - 23:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Geçtiğimiz yıl birincisi görkemli ve ihtişamlı bir şekilde gerçekleşen Kültür, Sanat ve Hizmet Ödüllerinin bu sene 2.si pandemi dolayısıyla sessiz gerçekleşti.
Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, Sivas Valiliği himayesinde geçtiğimiz yıl 1. düzenlenen Sivas Kültür, Sanat ve Hizmet Ödülleri programı bu sene salgın nedeniyle kısıtlı bir çerçevede yapılarak 2.si 4 Eylül Sivas Kongresinin 101. Yıl dönümü programı içerisinde gerçekleşti.
Sivas Kongresi’nin 101. yıl dönümü tören programında, maziden atiye uzanan büyük kültür, sanat ve hizmet yolculuğunda, Sivas’a kendi alanlarında katkı sağlayan değerli şahsiyetler için özel hazırlanan Sivas Kültür Sanat ve Hizmet Ödülleri takdim edildi.
Kültür, Sanat ve Hizmet Ödülleri, Ekonomiye Can Verenler Ödülleri, Vefa Ödülleri ve Doğduğu Topraklara Vefa Ödülleri olarak 4 kategoride olmak üzere ödüle layık görülen şahsiyetlere ödülleri İl protokolü tarafından takdim edildi.
Bu kapsamda;
Kültür, Sanat ve Hizmet Ödülleri: Kutlu Özen, Selçuk Aydemir, Rıza Çalımbay,
Ekonomiye Can Verenler Ödülleri: ASELSAN Hassas Optik A.Ş. Gök Grup Tic. A.Ş. Doğu Şekerleme, Talas Kahve.
Vefa Ödülleri: Ali Şahin Canozan, Âşık İsmeti
Doğduğu Topraklara Vefa Ödülleri: Ali Akkaş, Selim Petek, Yusuf Cenik


Sivas Kültür, Sanat ve Hizmet Ödülüne layık görülen Yazar Kutlu Özen, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şunları ifade etti. “Sayın Valimin lütuf bulunduğu ödül törenine hastalığım nedeniyle gidemedim. Benim yerime kızım Yeşim Kaya ödülümü aldı. Sizleri çok özledim Merasimde bulunup ödülü bizzat almak isterdim. 80 yıllık hayatımda Sivas’a emek veren sayın valilerimizle çalışmak bana da nasip oldu. Sayın valilerim idareci kimliğinizle Sivas’ı çok yücelttiniz. Ben de elimden geldiğince Türk folkloruna hizmet etmeye çalıştım. Allah da nasip etti. Benimle birlikte ödül alan kardeşlerimi tebrik ederim. En derin saygılarımla.” Şeklinde paylaşım yaptı.

 

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA