19:14 - Sivas’ta Genç İletişimciler Dijital Dünyaya Hazırlanıyor
20:20 - “Kurumları Güçlü ve Kararlı Adımlar Atmaya Davet Ediyoruz”
20:06 - “Biz Eğitim-İş Olarak Yıllardır Uyarıyoruz!”
19:31 - “Okullarda Güvenlik Önlemleri Artırılmalı”
13:13 - “Sivas Gezmeyi Sevenleri Ağırlamaya Hazır”
23:04 - Sivas Kellesi Tescillendi
16:20 - “81 İLDE 81 ÇALIŞTAY HEDEFİYLE YOLA DEVAM”
17:21 - Halk Oyunlarında Sivas Ekibi Bölge Finali Yaışmasında 1.ci Oldu
17:05 - Karasu, “Devlet İşçinin Hakkını Korumakla Yükümlüdür”
Türk Sağlık Sen, “Bu konuda taban aylığa artış yapılması talebimizi gündeme getirmemize rağmen ücretlerde bir iyileştirme olmadı. Bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz. Ek Ödeme değil tek ödeme istiyoruz.” dedi.
Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanlığı Yeni Numune Hastanesi bahçesinde sağlık çalışanları ile beraber açıklamada bulundu. Türk Sağlık Sen, sağlık çalışanlarına ek ödeme yerine tek ödeme yapılmasını istedi.
Başkanlıktan yapılan açıklamada, 11 Mart’tan bu yana Türkiye salgınla mücadele ettiğini Sağlık Bakanlığı’nın ise bu mücadelenin kurumu olarak bugüne kadar yaptıkları ile hep takdir topladığını, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulunun günlük açıklamalar ve tedbirler konusunda başarılı bir yönetim performansı ortaya koyduğunu, salgınla mücadelenin kahramanlarının da sağlık çalışanları olduğu belirtildi.
Sağlık çalışanları ek ödeme değil tek ödeme istediklerini belirterek, “Tüm zorluklara rağmen olağanüstü bir çalışma azmi, kendi hayatlarını hiçe sayarak sağlık çalışanları gösterdikleri fedakarlık, ailelerinden aylarca uzak kalarak yaptıkları hizmetle tarihe geçtiler. Salgının ortaya çıktığı ilk günden beri süreç çok kritik olduğu için biz de oldukça hassas davrandık. Sağlık hizmetlerinin sıkıntıya girmemesi, sağlık çalışanlarının sağlığının korunması adına uyarılarda ve önerilerde bulunduk. Çalışanların emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer olmadığını ama alın terlerinin de heba edilmemesini ısrarla dile getirdik. Ne yazık ki 6 aylık bu süreçte 3 ay süren adı tavandan ama kendi yavandan olan bir ek ödeme ile sorunların geçiştirilmesi, bırakın yarınımızı güvence altına almayı, günü kurtarma değil ancak saati kurtarmak adına yapılan bu işle tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu.” ifadeleri kullanıldı.
Türk Sağlık Sen Sivas Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle devam etti:
“Dünyaya övgüyle bahsettiğimiz filyasyon çalışmasında aktif görev alan aile hekimliği çalışanlarına bir kuruş bile ödeme yapılmayarak adeta emekleri yok sayıldı. Diş hekimlerimiz, ağız diş sağlığı çalışanlarımız mağdur edildi. Halbuki sağlık çalışanlarının beklediği gerçek anlamda ve adaletli bir şekilde ücretlerinde artış yapılmasıydı. Biz bu konuda taban aylığa artış yapılması talebimizi gündeme getirmemize rağmen ücretlerde bir iyileştirme olmadı. Bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz. Ek Ödeme değil tek ödeme istiyoruz.”