SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

ZAFER BAYRAMI TARİHİMİZE DAMGASINI VURMUŞTUR

Bu biyografi 28 Ağustos 2020 - 17:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, tarihine damgasını vuran 30 Ağustos zafer bayramının 98. yılını kutladı.

Sesob Başkanı Beşir Köksal, 30 Ağustos 1922 Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu, yalnızca bizim değil Zafer Bayramının ilelebet yaşayacağını belirterek, bu zaferin Anadolu’nun bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin de bir göstergesi olduğunu söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir açıklamada bulunan Sivas Esob Başkanı Beşir Köksal,  30 Ağustos Zafer Bayramının Türk milletinin yediden yetmişe verilen var olma mücadelesi olduğunu dile getirerek, “ 1922 yılında 26 Ağustosta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meyden Muharebesi dünyaya verilen en önemli mesajdır.

Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Savaşından sonra düşman işgalini sonlandıracak büyük taarruzla 30 Ağustosta zafere ulaşılmıştır. Bu zafer, aydınlık yarınların habercisi olmuş, mutlu, huzurlu çağdaş bir yaşamın kapılarını açmıştır.

Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşamasında vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30. Ağustos Zafer Bayramının yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir   coşkuyla kutlayacak olmamın onur ve gururunu yaşıyoruz.

 30 Ağustos zaferi, insanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış bulunan, nice devletler ve imparatorluklar kuran, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine, vatan sevgisine erişmiş yüce Türk milletinin, hür ve bağımsızlık mücadelesinin ölmez anıtı olup, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in bağımsızlık umudunu hiç kaybetmeyen kahraman milletimize ve şanlı tarihimize sunduğu müstesna bir armağandır.

Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve esnafımızın Zafer Bayramı kutluyorum ”dedi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA