SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

30 Ağustos Zaferi kutlu olsun

Bu biyografi 28 Ağustos 2020 - 17:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “30 Ağustos Zaferi, emperyalizmin milletimiz aleyhine kurguladığı oyunları, yapılan tüm paylaşım planlarını bozmuştur” dedi.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında; Türk milletinin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı, Dumlupınar’da kazanılan tarihi zaferin 98. yıl dönümünde yeniden büyük bir gurur, şevk ve heyecan yaşadıklarını belirten Çetindağ, “26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz; vatanımızı işgal eden yedi düveli 30 Ağustosta Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle tarih boyunca unutamayacakları bir ders vermiş, bu toprakları onlara mezar yapmıştır. 30 Ağustos Zaferi, emperyalizmin milletimiz aleyhine kurguladığı oyunları, yapılan tüm paylaşım planlarını bozmuştur. Bu zafer; Türk milletinin son anayurdundan başka gidecek bir yeri olmadığının ve hangi şart ve hangi zamanda olursa olsun ölümüne korunacağının tüm dünyaya ilanıdır. Ayrıca tıpkı bugün olduğu gibi o yıllarda da, yurdumuz işgal eden, namusumuza ve milli şerefimize kast etmek isteyen işgalcilerle iş birliği yapan hainler de, tarihin çöplüğünde yerlerini almışlardır” dedi.

“Kim ne derse desin ve ne yaparsa yapsın; bu topraklarda Türk milleti ilelebet varlığını sürdürecektir” ifadesini kullanan Çetindağ, “Bu tarihi kararlılığın karşısında kim durursa erimeye ve yok olmaya mahkumdur. Tarihi zaferlerle dolu olan Türk milleti bugün de bizlere yaşatılmak istenen her türlü ihanet senaryoların atlatacak kudrettedir. Dün İnönü’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da Türk’ün gücüne tanık olanlar, bugün de aynı sonla buluşacaklarını asla unutmamalıdırlar.  Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, milletimizin bağımsızlığının tekrar kazanıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 98. yıl dönümünü milletçe büyük bir onur ve şerefle kutlarken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor  30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA