SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“BU ŞEHİR BİZİM AİLEMİZ”

Bu biyografi 07 Mayıs 2020 - 13:06 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Vali Ayhan, “yaptığımız çalışmaları hep bir aile ortamı içerisinde devam ediyoruz. Bu şehir bizim ailemiz. Her şeyin daha iyi olması için çalışıyoruz. Sivas devletçi bir şehir. Süreç içerisinde söylemleri dikkate alarak vatandaşlarımız kurallara çok güzel uydular. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, basın mensupları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Vali Salih Ayhan, ilde Koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve alınan önlemler hakkında ikinci kez basın toplantısı düzenledi. Video Konferans Sistemi (VKS) ile gerçekleşen toplantıda Vali Salih Ayhan, Sivas’ta sektörlere yönelik devam eden ve planlanan yatırımlar ile ilgili de bilgi verdi.

 “8 GÜNDÜR SİVAS’TA VAKA YOK”

Sivas Valisi Salih Ayhan, basın mensupları ile video konferans toplantısında şu açıklamalara yer verdi. “Valilik olarak aldığımız tedbirler devam ediyor. Toplumu bu süreçte olgunlaştırmak ve yaşamın bir parçası haline getirmek kolay olmadı elbet. Sivas’ta vakalar toparlanmış durumda. Bu süreç bu yılsonuna kadar devam edecek gibi görünüyor. O yüzden Mayıs, Haziran ve Temmuz ayları hepimiz için çok önemli yine dikkat etmemiz gerekli. Her zaman hijyen konusunda hassas olmamız lazım. Sosyal mesafeyi korumamız olmaza olmazlarımızdan. Bu süreç içerisinde en etkili tedbir karantina uygulamaları oldu. 25 yerleşim yeri karantinada kaldı. İlk dönemlerde toplam vaka sayımız 200 idi. ama bunun 100 e yakını vadi bölgesinden idi. Sivas’ta son 8 gündür vaka yok. Şu an için ise iki köy karantinada. Sivas’ta vaka sayısı olarak ise 20’lere kadar düştü.”

“ÇAGEM BİZİM İÇİN CAN SİMİDİ OLDU”

Vali Ayhan, “sağlık alanında çok güçlü bir sağlık teşkilatımız var. ÇAGEM bizim için can simidi oldu. Eski SSK hastanemizde onarım işleri sürüyor. B sınıfı hastane yapacağız. 6 Aile Sağlık Merkezi ihalesini yaptık. Sağlık teşkilatımız çok büyük bir sınav verdi. Yine bu süreçte taburcu olan hasta sayımız vaka sayımızın çok iyi durumda. Hastanede tedavi gören vatandaşımızın sayısı Sivas’ta 20’lere düştü. Gerçekten bu rakam iyi bir çalışmanın sonucu diyebiliriz.”

“SİVAS OLARAK BİR REKOR KIRACAĞIZ”

Tarımda da alanda olduklarını söyleyen Vali Ayhan, “Üretim olması lazım. İstikrarın sağlanması lazım. Tarımsal faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Toprak demişken Sivas’a nefes kampanyası dâhilinde 4.5 milyon adet ağaç dikeceğiz. Sivas’ta 20 Ekim 2020 saat 10:20’da ağaç dikimini gerçekleştireceğiz. Bu işi hep birlikte yapacağız. İnşallah Sivas olarak bir rekor kıracağız. Dünyadaki tüm Sivaslıların adına ağaç dikmeyi planlıyoruz. Yine her doğan çocuk için fidan dikmeye başladık.” dedi.

“GÖKPINAR BİZİM İNCİMİZ”

Vali Salih Ayhan “sıcak çermiğe eski kültürü getirmeye çalışıyoruz. Altınkale projesi devam ediyor. Ağustos ayında projemiz bitmiş olacak. Sıcak çermikte bütün çalışmalar ise bu yıl içinde bitmiş olacak. Altınkale projemiz ses getirecek. İlerleyen aşamalarda arka alanda bir yer var Altınkalenin tam arkası ve daha büyük bir alan oraya da ileride Altınkalenin daha büyüğünü yapacağız. Tabi ilçelerde çalışmalarımız sürüyor. Gürün Gökpınar projesinin hayata geçmesi için adımlar atıldı. Ama arkadaşlar şunu söylemek isterim işin maddi boyutu çözülüyor ama söylemler bitmek bilmiyor. İş yapmak gerçekten zorlaştı. Yeni dönemde sosyal medyada çok ilginç şeylerle karşılaşıyoruz. Ben şunu söylemek isterim Gökpınar bizim incimiz. Proje gölün alt tarafındaki yeri daha doğal hale getirecek bir proje. Orada sosyal alanın daha kaliteli olması istiyoruz. Gökpınar için zarar verici bir süreç söz konusu değil. Gökpınar gölü muhafaza edilerek etrafı dikkatli bir şekilde projeyi hayata geçireceğiz. Halkımız müsterih olsun.”

“SİVAS DEVLETÇİ BİR ŞEHİR”

Vali Ayhan “Sivas devletçi bir şehir. Süreç içerisinde söylemleri dikkate alarak vatandaşlarımız kurallara çok güzel uydular. Tabi rehavete kapılmayalım. Biz net bir iliz. Söylediklerimizin dışında bir şey yok. Her şey açık. Herkes Sivas’ta kurallara udu. Sivas basını çok bu süreçte çok hassas davrandı. Basınımıza da teşekkür ederim. Yine bu süreç içerisinde Banka ve PTT önlerindeki insanların çok yakın olması bizi üzen ve zorlandığımız konulardan biri oldu. Bunun dışında süreç çok iyi yönetildi.”

Vali Ayhan, “Sivas’a yapılan işler çok güzel oluyor. Meydana yapılan Cami için benim ricam Sivas’ta Cami konusu çok polemik bir konu haline getirilmesin. Sadece Cami olarak düşünmeyin. Orası başlı başına bir meydan olacak. Aşık Veysel müzesi, Aile Sağlık Merkezi, yine yukarıda yer alan müzelerle birlikte güzel bir yer olacak.”

Vali Salih Ayhan video basın toplantısının sonunda, “yaptığımız işleri hep bir aile ortamı içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu şehir bizim ailemiz. Her şeyin daha iyi olması için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA