SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Son Başvuru 27 Mayıs

Son Başvuru 27 Mayıs
Bu haber 29 Nisan 2020 - 22:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yazan Gençlik Ecdadının İzinde başlıklı hikâye yazma yarışmana başvuru süresi uzatıldı.

Sivas İl Milli Eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada Yazan Gençlik Ecdadının İzinde başlıklı hikâye yazma yarışmasına başvuru süresinin 27 Mayıs’a kadar uzatıldığı duyuruldu.

Koronavirüsü salgını sebebiyle evde kaldığınız bu süreçte Çanakkale Zaferi ile ilgili özgün hikayelerinizi oluşturarak sizlerde Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

Sivas Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen2023’e Doğru Eğitimde Değişim Dönüşüm Hareketi içerisinde yer alan  “Yazan Gençlik Ecdadının İzinde”  isimli hikâye yazma yarışması; ortaokul (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) ve lise (9, 10, 11 ve 12. sınıflar) düzeyinde resmî ve özel okullarda öğrenim gören tüm öğrenciler katılabilir.

Gerçekleşecek yarışmada öğrenciler öncelikle Çanakkale Zaferi hakkında tarihî kaynakları araştırarak bilgi edinmelerini daha sonra ise öğrendikleri bilgiler ışığında kurgusal bir metin oluşturarak hikâye yazmalarını, bu sayede öğrencilerin okuma, anlama ve bir metin oluşturabilme (sentez aşaması) kabiliyetlerini geliştirmeleri amaçlamaktadır.

Yarışma Yönergesi ve başvuru için http://sivas.meb.gov.tr/www/sivas-milli-egitim-mudurlugu-yazan-genclik-ecdadinin-izinde-isimli-hikye-yazma-yarismasi/icerik/3979?fbclid=IwAR1nTLEe2ahgpsuSiAO2Ql370nm-MFLaqp_Im0Qfu4uy3w1sW3RkdPt8TtY  haberdeki lingten ulaşabilirsiniz.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA