10:17 - SBTÜ, SAHA EXPO 2026’DA SAVUNMA SANAYİİ İLE BULUŞUYOR
10:12 - Emlak sektörünün sorunları masaya yatırıldı
10:06 - Şehit Aileleri Moral ve Motivasyon Amaçlı Tatil İçin Sivas’tan Uğurlandı
11:17 - Tuğut, “Menopoz Bitiş Değil, Geçiş Dönemidir”
19:18 - Sivas’a, 18 Yeni Hekim Kadrosu Tahsis Edildi
17:29 - “Gerçekleşecek Programda Umre Çekilişimiz Olacak”
17:28 - Çayır, “Sistemin Kullanımı 1 Temmuz’dan İtibaren Zorunlu Olacak”
17:12 - Başkan Haral’dan, Sivas İçin Komando Tugay Çağrısı!
UCİM Davayı Takip Ediyor
UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Sivas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen istismar davasında çocuğu ve aileyi yalnız bırakmadı
Sivas’taki çocuğa istismar davasında yeni duruşma yapıldı
Bugün UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Sivas Hukuk Koordinatörleri ve avukatları Sivas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde okul müdürü R.E. tarafından cinsel istismara uğrayan çocuğun davasında bulundu.
SANIK AYNI, MAĞDUR FARKLI!
UCİM Sivas İl Temsilciliği tarafından yakından takip edilen davaya yönelik duruşma sonrası yapılan açıklamada; “Çocuklar vatandır parolasını kendine düstur edinen UCİM Sivas temsilciliği olarak bugün, Sivas 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan ve okul müdürü tarafından cinsel istismara maruz kalan çocuğumuzun yayındaydık.
Mahkeme heyeti derneğimizin katılma talebini kabul etmedi.
Gelinen aşamada savcı sanığın cezalandırılması yönünde mütalaasını sundu ve mahkeme bu yönde sanığın neticeden 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Hatırlanacağı üzere aynı sanığın daha öncesinde Sivas 4.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir başka çocuğa yönelik davasına katılmıştık.
Her iki dosyada sonuçları itibariyle bakıldığında, verilen cezaların, suçu sabit olan sanık için yetersiz olduğu ve caydırıcı niteliği bulunmadığı anlaşılmaktadır. Bu son alınan kararla da yine toplum vicdanı rahatlatılamamıştır.
Bu sebeple verilen karara yönelik istinaf aşamasında da gerekli itirazları yapıp sürecin sonuna kadar peşinde olacağız. Sanığın üst hadden ceza alması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.
Saadet Öğretmenimizin de dediği gibi; “Kaybetmekten korkanlar, değil mücadele edenler kazanır.” Biz haklı olduğumuz bu mücadelede sonuna kadar yolumuza devam edeceğiz. Bu mücadelede çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız. Çünkü çocuklarımız vatanımızdır ve biz vatanımıza sahip çıkacağız.” ifadelerinde bulundu.