02:44 - Meme Kanseri Farkındalığına Dikkat Çekildi
02:35 - Dünya Artrit Günü’nde Erken Tanı ve Tedavinin Önemi
02:25 - Zeki Özdemir ve Ekibi Vizyon Projeleriyle Sahada
12:56 - Coşkun, Yeniden Güven Tazeledi
14:08 - Sivas Bisiklet Turu Yoğun Katılımla Gerçekleşti
13:02 - Emlak Sektörü Can Cekişiyor
12:10 - Sivas Türk-İş Blokları Konusu TBMM’nin Gündemine Taşındı
14:28 - Aksu, Koyulhisar’daki Yatırımlar Hakkında Bilgi Verdi
Başkan Şimşek, “”Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi öncesinde 5 bin civarında küçükbaş hayvan popülasyonunun bulunduğu ilçemizde şuan projeyle birlikte 3 bin 919 küçükbaş daha eklenerek ve doğumlarla birlikte sayı 10 bine yükseldi. Boş kalan meralarımız artık dolmaya başladı.

Zara’da küçükbaş hayvan sayısı artıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi ile Zara ilçesinde küçükbaş hayvan sayısı arttı.
Ütük köyü Gücükali mezrası, Ütükyurdu köyü ve Avşar köyü Arapça mezrasına giden İlçe Tarım Müdürü Ufuk Ateş, Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Oda genel sekreteri Zikri Bedir proje yararlanıcılarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, “2020 yılında Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesinin uygulamaya başlamasıyla birlikte 397 kişi projeye başvuruda bulunmuş, bunlardan 178’i hak sahibi olurken 40 kişi yararlanmış durumdadır. Proje öncesinde 5 bin civarında küçükbaş hayvan popülasyonunun bulunduğu ilçemizde şuan projeyle birlikte 3 bin 919 küçükbaş daha eklenerek ve doğumlarla birlikte sayı 10 bine yükseldi. Boş kalan meralarımız artık dolmaya başladı.
Devlet imkanlarından üreticilerimizin daha fazla yararlanması amacıyla Zara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte iki yıldır köylerimizde sürü yönetimi elemanı kursları düzenlemekteyiz.” dedi.