22:31 - “Asıl Sorun Denge Kaybı”
14:03 - Başkan Aslan, “Ne Avrupalı Olabildik Ne de Türk Kalabildik”
19:14 - Sivas’ta Genç İletişimciler Dijital Dünyaya Hazırlanıyor
20:20 - “Kurumları Güçlü ve Kararlı Adımlar Atmaya Davet Ediyoruz”
20:06 - “Biz Eğitim-İş Olarak Yıllardır Uyarıyoruz!”
19:31 - “Okullarda Güvenlik Önlemleri Artırılmalı”
13:13 - “Sivas Gezmeyi Sevenleri Ağırlamaya Hazır”
23:04 - Sivas Kellesi Tescillendi
16:20 - “81 İLDE 81 ÇALIŞTAY HEDEFİYLE YOLA DEVAM”
17:21 - Halk Oyunlarında Sivas Ekibi Bölge Finali Yaışmasında 1.ci Oldu
Deva Partisi Sivas İl Başkanlığı tarafından Eski tapu binası yanında imara açılarak satılması düşünülen 32 dönümlük kamu alanının halkın hizmetinde kullanılmasını öneriyoruz şeklinde bir açıklama yapıldı.
Deva Partisi Sivas İl Başkanlığından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi.
“Deva Partisi Sivas İl başkanlığı olarak şehrimizin değerleri olan kamu mallarının satılmasını doğru bulmuyoruz
İleride büyükşehir olmayı hedefleyen bir şehrin yöneticilerinin de bakış açısının günübirlik anı kurtarmak yerine gelecek Sivas’ın 50 yıllık vizyonunu çizmesidir.
Bu gün istasyon caddesine sıkışmış insan ve taşıt trafiğinin en yoğun şekilde yaşandığı yerde, depreme dayanıklılık noktasında zafiyetleri olan, otopark, engelli erişilebilirliğinin zor olduğu bir lokasyon da sıkışıp kalmıştır.
Eski tapu binası yanında hali hazırda imara açılarak satılması düşünülen 32 dönümlük kamu alanının halkın hizmetinde kullanılmasını öneriyoruz.
Bu alanda 1 adet tapu binası, 1 adet belediye emlak servisi binası, 1 adet harçların yatırıldığı kamu bankası ve vekalet işlemlerini kolayca yapabilecekleri bir noter hizmet alanı düşünüyoruz.
Geri kalan kısımda hem personelin hem de vatandaşın rahatça gelip aracını park edebildiği açık ve kapalı otoparklar, sosyal donatılar ve insanların rahatça hareket edebileceği rekreasyon alanları tasarlıyoruz.
Yıkmaya değil yapmaya
Satmaya değil değer katmaya
Çözümsüzlük değil vizyon belirlemeyi Hedefleyen Bir bakış açısı ile çıktığımız bu yolda, Sivas’ta bulunan kamu alanlarını halkın hizmetinde kullanmayı ilke edilmiş bir anlayışı vaat ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.