14:08 - Sivas Bisiklet Turu Yoğun Katılımla Gerçekleşti
13:02 - Emlak Sektörü Can Cekişiyor
12:10 - Sivas Türk-İş Blokları Konusu TBMM’nin Gündemine Taşındı
14:28 - Aksu, Koyulhisar’daki Yatırımlar Hakkında Bilgi Verdi
15:26 - Gök Medresenin 3 Boyutlu Dijitali Oluşturuldu
08:51 - Okul Yapımı İçin Protol İmzalandı
00:39 - Zeki Özdemir Yeni Dönem Projelerini ve Meclis Üyesi Adaylarını Tanıttı
08:07 - Vali Şimşek, Esnaflar İle Bir Araya Geldi
06:57 - Borsada Yeni Yönetim Belli Oldu
21:25 - Sivas’ta, 131 Çivi Yazılı Tablet ve Tablet Parçası Bulundu
Şimşek, “Kuraklıktan zarar gören çiftçilere kuraklık desteği ödenmeli, borçlar faizsiz ertelenmeli. Çiftçi, kuraklık için çözüm bekliyor.”dedi.
Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, bölgede yaşanan kuraklık sonrası çiftçilerin çözüm beklediğiniz ifade ederek açıklama yaptı.
Şimşek, yaptığı açıklamada “Kuraklık nedeniyle başta ilçemiz olmak üzere ülke çiftçimiz mağdur duruma gelmiştir. Dönüme 200 – 250 kilo buğday alınırken, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle 50-60 kiloya düşmüş durumdadır. Bu durumu raporlayarak yetkililere ilettik. Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankalarına olan borçların ertelemesinin yapılacağı müjdesi verildi ama hala borç ertelemesi yapılmadı. Dekara 100 TL kuraklık desteği verileceği açıklaması yapıldı ama hala verilen bir kuraklık desteği yok. Geçen yıl kooperatiflerden mazotunu tohumunu, gübresini alan çiftçi, bu yıl hasattan kazandığı ile borcunu kapatacaktı ki 2022’nin ekimine başlasın ama ne yaşanan afetler, ne de mahsul durumu çiftçinin umudunu yitirdi” dedi.
“Talebimiz çok açık ve bellidir”
Geçen hasat döneminde üreticileri zorlayan konuların başında girdi fiyatları gelmektedir diyen Şimşek, “Büyük ölçüde dışa bağımlı olduğumuz mazot, gübre, tohum, yem ve bitki koruma ürünleri fiyatları dünya fiyatları ve döviz kurlarının artmasıyla rekor seviyelere yükseldi. Bu durum tarımsal üretimi sekteye uğratacaktır. Talebimiz çok açık ve bellidir. Çiftçilerimize dekar başına 200 TL ödenmesi, borçlarının faizsiz olarak ertelenip taksitlere bölünmesi, tarımsal girdilerin iyileştirilmesi, desteklerin gerçek üreticiye ulaşmasını sağlayacak iyileştirilmelerin getirilmesidir” diye konuştu.