SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Bağlama Yapımı Öğrenmek İçin İşte Size Fırsat

Bu biyografi 02 Haziran 2021 - 8:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivas’ta Halk Eğitim Merkezinde Ücretsiz Bağlama Üretimi Kursu açılıyor.

İlimiz Sivas’ta da bağlama yapımında adından sıkça söz ettiren ve bu işte usta bir isim olan Bağlama Ustası Şentürk İyidoğan, Halk Eğitim Merkezinde Bağlama Yapımı Kursu verecek.

Sivas Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ramazan Baker, Halk Eğitimi Merkezinde Bağlama Üretimi Kursu açılacağını söyledi.

Baker, açılacak bağlama yapımı kursu ile ilgili şu bilgileri paylaştı, “Sivas Bağlamanın kültürümüzde ayrı bir yeri vardır ve türkülerimizin vazgeçilmez müzik aletidir. Bağlamayı diğer adıyla sazı çalmayı bilmek özel bir merak ve yetenek gerektirir. Türk Halk Müziğinde çok yaygın olarak kullanılan bağlama ülkemizde belli yerlerde üretilmekte ve maalesef bu işin ustaları giderek azalmaktadır. İlimiz Sivas’ta da bağlama yapımında adından sıkça söz ettiren ve bu işte usta bir isim olan Şentürk İyidoğan’a Halk Eğitimi Merkezimiz Bağlama Yapımı Kursu açacaktır. Böylesi iyi bir meslek edinmek isteyen ve bu işi ustasından öğrenmek isteyen herkes Halk Eğitimi Merkezimizin 0346 221 10 45 nolu telefonunu arayarak kursa kayıt yaptırabilir. Kurs bitiminde isteyen kursiyer kendi işyerini açabileceği gibi isteyen kursiyere bu alanda çalışma fırsatı sağlanacaktır.” dedi.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA