17:10 - Sivas Demirçelik Fabrikası İçin Bir Araya Geldiler
16:16 - Başkan Zeki Özdemir: “Mesleki Eğitim Sivas Sanayisinin Geleceğidir”
15:01 - Başkan Demirgil, “İktidarımızdan, Esnaf Sanatkarımızı Rahatlatacak Hamleler Bekliyoruz”
10:22 - Kırlıkovalı’dan Mühendislik Fakültesi’ne Anlamlı Ziyaret
10:17 - Vali Şimşek, “Sivas’ın Her Köşesine Hizmet Kazandıracağız”
10:09 - Vali Şimşek, Sivas 1. OSB’de Ziyaretlerde Bulundu
09:43 - Başkan Özdemir, “KOBİ OSB İçin Çalışmalarımızı Şimdiden Başlattık”
11:20 - iki Kangal Yavrusu Dünyaya Geldi
11:27 - Karasu, ““Devletin malı iktidarın şahsi mülkü değildir”
10:14 - STSO’dan Ödül Töreni
Zara Ziraat Odası Başkanlığının yaptığı çağrı üzerine son günlerde tapuların veraset ve intikal işleri ile ilgili yaşanan yoğunluk sonrası Oda Başkanı Zeki Şimşek, Zara Tapu Müdürü Suzi Güzel’i makamında ziyaret etti.
İlk kez Zaralı bir müdürün atandığı Zara Tapu Müdürlüğünde görevine başlayan Suzi Güzel’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Oda Başkanı Zeki Şimşek, çiftçilere veraset intikal çağrısıyla Müdürlük tarafından kısa sürede dosyaların tamamlandığını ifade etti.
İlçede 600 bin dekar arazi varlığı olduğunu ifade eden Başkan Şimşek, “110 bin dekarı ÇKS’den faydalanabilmektedir. Bu durum ilçemiz çiftçisi için de, ilimiz ve ülkemiz tarımı için de büyük kayıp demektir. 81 vilayet, 973 ilçenin bulunduğu ülkemizde sadece Zara’da 490.000 dekar arazi tarımda kayıt dışı olduğunu düşündüğümüzde Tarım alanında korkunç bir kayıp karşımıza çıkmaktadır. Bir nesil daha geçtiğinde tarım arazilerinin tapuların da veraset ve intikal işleri daha da karışık hale gelecek. Bu düşüncelerle Türkiye’de ilk çağrıyı Zara Ziraat Odası olarak çiftçimize yaptık. Dosyaların hızlı bir biçimde tamamlanması ve intikallerin kısa sürede sonuçlanması dikkatlerimizi çekti. 2021 yılına kadar işlemlerin uzun sürdüğü kurumda bu yıl hızla işlemler neticelenmekte” dedi.
Kurumlarda uzun süren işlemler nedeniyle çiftçileri farklı arayışlar içerisine girmekte, iş takibi yaptıracağı kişi ya da firmaları tercih etmekte olduğuna değinen Şimşek, “Kurum ile vatandaş arasında aracı firmaların işlemleri yapmalarının nedeni kurumlarda prosedürün ve dosya sayısının fazlalığıdır. Bir tarlanın az ya da çok varisi olsa da, varislerden bir kişinin veya vekilinin Tapu’ya giderek tapularda intikal işlemi yapabilmektedir. İntikal işlemlerinin kısa sürede sonuçlanmasından dolayı Müdürümüz Suzi Güzel beye teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.