Çocuklara Arkeolojik Kazı Yaptırıldı

18 Eylül 2026 - 7:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Çocuklara Arkeolojik Kazı Yaptırıldı

Samuha Arkeoloji Festivali Düzenlendi

Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Kayalıpınar Köyü sınırları içerisinde bulunan Kayalıpınar (Samuha) Antik Kenti’nde, arkeoloji festivali düzenlendi.

Etkinliğe; STSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turan Yıldrımlı, Yıldızeli Kaymakamı İsmail Bildirici, Kazı Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Maner ve öğrenciler katıldı.

Yıldızeli ve çevre köylerden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen festivalde; ebru sanatı, kil tablet yapımı ve arkeolojik kazı gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Öğrenciler, gerçekleştirilen uygulamalarla arkeoloji ve kültürel miras konusunda hem bilgi edindi hem de deneyim kazandı.

STSO Başkan Vekili Turan Yıldırımlı, Kayalıpınar (Samuha) Antik Kenti’nin Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin önemli bir parçası olduğunu belirterek, arkeolojik çalışmaların ve bu tür etkinliklerin kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Yıldırımlı, öğrencilerin tarih ve arkeolojiyle iç içe olmasını sağlayan festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.