11:36 - Bütün’den, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
11:35 - “Sivas Açısından Önemli Bir Fırsat”
15:45 - Sivas’ta Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi Açıldı
10:51 - Timuçin, “Türk sanayisi açısından stratejik bir kazanım oldu”
13:44 - Altunbaş, “Bu açık bir ihmal zinciridir”
11:27 - Karasu, “Bu Tablo Ekonomik Değil Sosyal Bir Çöküştür”
15:41 - Aslan, “Bizler Türk Milleti Olarak Buna Sessiz Kalamayız”
15:35 - Anadolu Hackathon için başvurular başladı
15:31 - Sivas STK Platformundan ABD ve İsrail’e Tepki
19:21 - Boyraz, “Ekonominin Düzenini Ayakta Tutan Mesleğin Mensuplarıyız”
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Sivas’ın uzun yıllardır kanayan yarası haline gelen SİDEMİR Demirçelik Fabrikası’nın yeniden güçlü ve sürdürülebilir üretimle faaliyet göstermesinin şehrin ekonomisine önemli katkı sağlayacağını yaptığı yazılı bir açıklama ile kamuoyu ile paylaştı.
STSO’dqan yapılan açıklamada, “Sivas Demirçelik Fabrikası’nda yaşanan süreci şehrimiz adına dikkatle ve umutla takip ediyoruz.
Uzun yıllardır Sivas’ın kanayan yarası hâline gelen bu önemli sanayi tesisinin yeniden güçlü, istikrarlı ve sürdürülebilir bir üretim anlayışıyla faaliyet göstermesi; yalnızca ekonomik açıdan değil, sosyal açıdan da büyük önem taşımaktadır. Sivas sanayisinin önemli yapı taşlarından biri olan Sivas Demirçelik Fabrikası’nın yeniden ayağa kalkması; yan sanayinin canlanmasına ve en önemlisi istihdamın güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Sivas’ın köklü üretim kültürü, yetişmiş insan kaynağı ve güçlü ticaret altyapısı, bu sürecin başarıyla sonuçlanması için önemli bir avantaj sunmaktadır. Sivas iş dünyası olarak en büyük beklentimiz; üretimin kesintisiz şekilde devam etmesi ve fabrikanın uzun vadeli, sürdürülebilir bir büyüme vizyonuyla geleceğe hazırlanmasıdır. Yıllardır çözüm bekleyen bu sorunun artık kalıcı biçimde geride bırakılmasını temenni ediyor, şehrimiz adına hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.