09:00 - “2025 yılının ilk çeyreğinde hizmete alacağız”
08:45 - Sivasspor, Rakibine 3-2 mağlup oldu
08:10 - Şimşek, “Güçlü Bir Yanımız Fiyat Avantajımız”
18:26 - Başkan Ergüder’den Saha Ziyaretleri
15:31 - “ÇARE EŞİTLİKTE, ÇARE EŞİT TEMSİLDE!”
12:47 - Kanun Teklifinde Geri Adım Atıldı
12:22 - “Afetlere Hazırlıkta Sivas Öncü Olacak”
19:14 - Başkan Özdemir, “Birinci OSB Sanayiciler Tarafından Yönetilmeli”
17:40 - Başkan Boyraz, Elektronik Dönüşüm ve Yeni Düzenlemelere İlişkin Açıklama Yaptı
17:27 - “Soğuk Bölgelerde Üretime Doğalgaz Desteği Verilmeli”
KONTAK LENS HİJYENİ TEMİZLİĞİ ve BAKIMI
20.Bölge Kuzeydoğu Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker, kontak lens hijyeni temizliği ve bakımına dair açıklama yaptı.
Başkan Küçüker, “Gözde kızarıklık, ağrı, sulanma, çapaklanma ve görmede de azalma şikâyetleri gözün yüzlerce hastalığında aynı şekilde ortaya çıktığı için, hastanın mutlaka bir Göz hekimine yönlendirilmesi gerekir. Lensleri takıp çıkarmadan önce mutlaka ellerinizi geleneksel kalıp sabun ile yıkayın. Sıvı sabun kimyasal ajanlar içeriyor ve alerjik-toksik reaksiyonlara sebep olabilir. Geleneksel kalıp sabun kullanımı tavsiye ediliyor. En az 20 saniye kalp sabunla iyice yıkanmalıdır.
Ellerinizi yıkadıktan sonra mutlaka kurulayınız. Elleri kurulamak için normal pamuklu havlu kullanmayın. Elleri kurulamada sadece kâğıt havlu kullanınız.
Çeşme suyu ile lens hiçbir zaman temas etmemelidir. Lens temizliğinde çeşme suyu asla kullanılmaz. Bol bol lens suyu kullanılmalıdır. Lensleri veya kaplarını temizlerken asla musluk suyu kullanmayın. Musluk sularında göz iltihabına neden olacak mikroorganizmalar ve parazitler içerebilir. Lensler tümüyle solüsyonun içine batacak şekilde, gece yeterli miktarda solüsyonun içine bırakmadan önce parmak uçlarıyla avuç içinde ovup iyice lens suyu ile durulamak ve temizlemek gereklidir. Lensleri her seferinde yeni solüsyonla yıkayın ve yeni solüsyonun içinde saklayın. Kullanılmış solüsyonun içine yeni solüsyon eklemeyin zira bazı solüsyonların içindeki aktif maddeler zamanla bozulur. Aynı nedenle son kullanma tarihi geçmiş solüsyonlar da asla kullanılmamalıdır. Lensi kabından çıkardıktan sonra kabı lens suyuyla yıkayıp kurulayınız ve akşama kadar özellikle kuru olarak bekletiniz. Lensleri uygun koruma kaplarında tutun ve bu kapları ayda bir değiştirin. Kapları her kullanımdan sonra lens suyu ile yıkayın, temizleyin ve kurulayıp kuru bekletiniz. Lenslerinizle havuzda kesinlikle yüzmeyin veya sıcak banyoya girmeyin. Evinize geldiğinizde nasıl ayakkabınızı elbisenizi çıkarıyorsanız, kontakt lensinizi de çıkarınız. Gözün kornea tabakası oksijeni havadan ve gözyaşından alır. Uzun süre takılı kalan lens yüzünden göz oksijensiz kalır ve korneada damarlanma meydana gelebilir. Bu durum korneanın saydamlığının azalmasına, mikroplara ve alerjiye kapı açabilir. Göz kuruluğu(Dry Eye) oluşur.
Kontak lens reçetesi bir sene süre ile geçerlidir. Lenslerinizi hekim reçetesi ile senede iki kez Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen optisyenlik müesseselerinden güvenle satın alınız. İnternet üzerinde sahte tarihi geçmiş ürünler yüzünden kalıcı sağlık problemleri ile karşılaşabilirsiniz. İnternet optisyenlik müessesesi değildir. Sadece bir çift gözünüz var. Gözlerinizle kumar oynamayın. Kontak lens kullanırken, hijyen temizlik kurallarına uyulması gerekir. Hekiminizin tavsiyesi ile uygun çaplı ve kornea üzerinde yeterince hareket edebilen, oksijen geçirgenliği yüksek kontak lensler tercih edilmelidir. Doğru bilgi ,güvenilir ürün için Optisyen Gözlükçünüze
Gözde kızarıklık, çapaklanma, sulanma olduğunda mutlaka göz hekimine başvurmalıdır.” dedi.