SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Başkan Şimşek,”Çiftçilerimiz İkramiyeden Mahrum Edilmemeli”

Bu biyografi 14 Kasım 2023 - 10:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir.
Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek ““Tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu emeklidir. Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir.” dedi.
Oda Başkanı Şimşek “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağı açıklanmıştı ve ödemeler başladı. Çiftçilerimiz 5 bin liralık ödemeden muaf tutuldular, çiftçilerimize ikramiye ödenmelidir. Bizim çiftçilerimizin yüzde yetmişi emekli.
Şimşek “”Zaten emeklilerin büyük bir çoğunluğu 7 bin 500 lira alıyor. Bu parayla emeklilerimiz geçinemiyor, bu nedenle çalışıyor. verilecek ikramiyenin çalışan emekli çiftçilere verilmeyecek olması yanlıştır. Çiftçilerimiz devletimize milletimize katkıda bulunarak üretim zor şartlarda üretim yapmaya çalışmaktadırlar.
Türkiye ortalamasının üçte biri oranında kişi başı gelir elde ediyor.
Tarım ve gıdanın gittikçe stratejik önemini artırdığı günümüzde ve gelecekte çiftçilerimizin üretimden vazgeçmemesi için gelirinin artırılması ve desteklenmesi gerekiyor. Bu amaçla emekli olmasına rağmen üretimle ülkemize katkı sağlayan çiftçilerimizin beklentileri karşılanmalıdır.
7464 sayılı Kanunla çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ödeme, çoğu çiftçimizin aldığı destekten fazladır. Emekli çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm çalışan emeklilere 5 bin lira ödeme yapılmalıdır.” dedi

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA