SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Şoför esnafı mağdur”

Bu biyografi 26 Nisan 2021 - 14:01 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Köksal, “Pandemi de başta okul araçları olmak üzere çalışmayan araçların sürücüleri çok mağdur oldu. Kontak açamadığı için zorunlu giderlerini karşılayamadı.” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, pandemi sürecinde şoför esnafının çok mağdur olduğunu ve giderlerini karşılayamadığını belirterek, trafik sigortası ve araç muayene ücretlerinden muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Bir yılı aşkın süredir Covid-19 virüs salgını nedeniyle esnaf ve sanatkarların zor durumda olduğunu , bazı meslek gruplarının dükkanlarını dahi açamadığını vurgulayan Sesob Başkanı Köksal, okulların açık olmaması, uzaktan eğitime geçmesi ı nedeniyle de şoför esnafının da çok mağdur olduğunu ve giderlerini karşılayamadığını ifade ederek, “Pandemi de başta okul araçları olmak üzere çalışmayan araçların sürücüleri çok mağdur oldu. Kontak açamadığı için zorunlu giderlerini karşılayamadı.

Ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm esnaflarımızın müşteri kapasitesi azaldığı için geliri düştü Şoför esnafı muayene ücretlerini, araç sigortasını, vergisini, Bağkur ve SSK ödemelerini yapmakta güçlük çekiyor Kredi çekerek ayakta durmaya çalıştı ancak; dayanacak güçleri kalmadı. Okul servisleri ve çalışamayan araçların mağduriyeti devam ettiği için araçların zorunlu trafik sigortası ve muayene ücretlerinden muaf tutulmalıdır. Faizsiz kredi desteği sağlanmalıdır.

Araçlara herhangi bir yaptırım uygulanmamalıdır. Yapılacak olan bu katkılar zor durumda olan, evine ekmek götüremeyen şoför esnafımızı da rahatlatacaktır.” dedi.

 

 

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA