SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Garip Ozan, vefat etti

Bu biyografi 27 Kasım 2020 - 23:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Garip Ozan, vefat etti

Garip Ozan, Hasan Hüseyin Yılmaz, hakkın rahmetine kavuştu.

Sivas’ta Garip Ozan olarak bilinen ve tanınan Hasan Hüseyin Yılmaz vefat etti.

Yazdığı birçok şiiri ile toplumsal olaylara değinen ve farkındalık yaratarak birçok konuya dikkat çekmeyi sağ iken başaran Garip Ozan hakkın rahmetine kavuştu.

Emekli olduktan sonra serbest meslek ile hayatını sürdüren ve yazdığı toplumsal içerikli şiirlerle Sivaslıların gönlünde ayrı bir yer edinen ve herkes tarafından Garip Ozan olarak bilinen Hasan Hüseyin Yılmaz yaşamını yitirdi.

Geçmişten bugüne çalışkanlığı, doğaya olan duyarlılığı ve yazdığı şiirleriyle adını duyuran, Sivas’ın hemen hemen her yerini gezerek seyyar satıcılık yapan Halk arasında ise Garip Ozan ” lakabıyla da tanınan, Hasan Hüseyin Yılmaz, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

Hasan Hüseyin Yılmaz kimdir: 1949’da Sivas’ın merkez köylerinden biri olan Olukman köyünde dünyaya gelmiştir. Hilal ve Hüseyin’in oğludur. Ailesi 1955’te Sivas’a taşınır. İlkokulu Fevzi Paşa İlkokulunda okuduktan sonra ortaokula başlamışsa da eğitim öğretim hayatına devam etmez. Çocukluğunda çakmaktaşı, benzin satmış, ayakkabı boyacılığı ve terzi çıraklığı yapar. 1962-1965’te Adana’da mensucat fabrikasında çalışır. 1965’te İzmir’de bir gazinoda çalışır ancak muhatap olduğu insanlar tarafından daima aldatılır. Yaşını küçülterek 1945 doğumlu olarak gösterir ve 1966’da askere gider. Adapazarı’nda askerliğini yapar. Terhisten sonra da İstanbul’a gider, sünger ve plastik çiçek satarak geçimini sağlar. 1970’de Sivas’a gelir ve aynı yıl hem evlenir hem de bekçi olarak Devlet Demiryollarında işe girer. 1992’de emekli olan âşığın iki kızı, dört oğlu vardır. 27 Kasım 2020 Yılında vefat etmiştir.

Sivas’tan haberler sitesi olarak,  Allahtan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

 

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA