SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“En Fazla Kantinci Esnafımız Mağdur Oldu”

Bu biyografi 22 Aralık 2021 - 12:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Köksal, “Pandemi sürecinde en fazla kantinci esnafımız mağdur oldu. Evlerine ekmek götürmekte zorlandı.”dedi.

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal , kanitn işletmeci esnafların sorunlarını gündeme getirdi.

Sivas Kanitn İşletmecileri Derneği Başkanı Eyüp Çelik ve kantin işletmecileri ile birilket Milil Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırımı ziyaret eden Sivas Esob Başkanı Beşir Köksal, okullarda hizmet veren kantin işletmecisi esnaflarlın sorunları ve sıkıntılarını dile getirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coranavirüs salgını nedeniyle okulların kapalı olduğu dönemde kantin işletmecilerinin de işyerlerini kapattığını ve mağdur olduğunu ifade eden Sesob Başkanı Beşir Köksal, okul kantinlerinin  alınan tedbirlere de uyduklarını dile getirerek, “ Esnaf ve sanatkarlarımız zor ve sıkıntılı bir süreçten geçti. Pandemi sürecinde en fazla kantinci esnafımız mağdur oldu. Evlerine ekmek götürmekte zorlandı. Okulların açılması ile birlikte kantinci esnafımız tekrar öğretmenlere ve öğrencilere hizmet vermeye başladı . Okul denetim formunun yasakladığı ürünleri satmıyorlar. Hijyen ve belirlenen kurallara uyuyorlar. Ancak okul gıdası logosu bir türlü faaliyete geçmedi. Bazı ürünleri de satamıyorlar. Bazı okullarda faaliyet gösteren kantinci esnafımız  farklı sorunlarla karşı karşıya kaldı. Milil Eğitim Müdürlürümüz ve siz değerli müdürlerimizden kantinci esnafımıza yardımcı olmasını  bekliyoruz” dedi.

Sivas Kanitn İşletmecileri Derneği Başkanı Eyüp Çelik ise okul kantinleri olarak temizlik, hijyen ve diğer kurallara uyduklarını, öğretmen ve öğrencilere sağlıklı ve güvenilir gıdalar sunarak iyi hizmet yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Dursun Yıldırım ise ziyarettenm duyduğu memnuneyeti dile getirerek, kanunlar çerçevesinde okullarda  kantinci olarak faaliyet gösteren esnaflara yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

 

 

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA