SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Seçim kaygısı ile ziyaret etmiyoruz”

Bu biyografi 13 Eylül 2021 - 13:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başkan Eken, “Göreve geldiğimiz günden itibaren üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Seçim kaygısı ile ziyaret etmiyoruz.” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Eylül ayı Meclis ve Komite Toplantısı gerçekleştirildi.
STSO Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ağustos ayı karar özetlerinin okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
Komite başkanlarının da katıldığı toplantıda Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu çalışmaları hakkında meclis üyelerimize bilgi verdi.
Başkan Mustafa Eken Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu olarak yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade ederek, “Biz, sürekli sahadayız. Sürekli üyelerimizle birlikteyiz. Üyelerimizin her türlü sorunu, sıkıntısı ve taleplerini yerinde dinliyoruz, randevu veriyoruz dinliyoruz. Üye ziyaretlerimizi ciddi anlamda sürdürüyoruz. Ve üyelerimizden sıkıntı ve talepleri hepiniz adına üyeler bize bildiriyor. Bizde bunları gerekli yerlere bildiriyoruz. Bildirmeye de devam edeceğiz. Sahadan çekilmeyeceğiz, sonuna kadar sahada olacağız. Dedim ya son günümüze kadar hizmetimizi aksatmayacağız hepimiz. Komite toplantıları yapıyoruz. Yani Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi her koşulda ve şartta üyelerinin yanında.” dedi.
Gündemlerinde seçim olmadığını belirten Başkan Mustafa Eken, “Göreve geldiğimiz günden itibaren üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Seçim kaygısı ile ziyaret etmiyoruz. Üyelerimize bu konuda söz verdiğimiz için her zaman yanlarındayız. Kalan süre ne kadar olursa olsun meclis üyesi olmak, son güne kadar grubu ile ilgili mücadeleyi devam ettirmek, grubunun sıkıntılarını dile getirmek, grubu ile ilgili ne varsa meclise taşımak, yönetime taşımak asli görevidir. O yüzden burada ister 6 ay kalsın, ister 4 yıl görev alsın son güne kadar meclis üyesidir. O yüzden sizden performans bekliyoruz. Yeni gelen arkadaşların gruplarıyla ilgili sıkıntıları talepleri bizzat bana getirmelerini rica ediyorum. Gündemlerimiz yoğun geçiyor ama sıkıntılarımız da devam ediyor. Hükumetimiz, devletimiz tabii ki çalışıyor, Allah devletimizi var etsin, bizlerde her zaman devletimizin yanındayız. Bizim kendi meclis üyelerimizin veya bağlı olduğumuz 24 komitenin 8 bin 200 tüccarı, sanayicisi büyük bir kısmı gerçekten sıkıntı içerisinde. O yüzden bizzat dolaşarak, ziyaret ederek, Odamıza misafir ederek, randevu vererek değişik toplantılarda görüşebildiğimiz kadar onları dinlemekle, onların problemlerini çözmekle geçiriyoruz. Tabii ki size de gelenler vardır. Sizlerin de bize taşıdıkları var. Sizlerin bizzat kendi görüştükleri var. Ama bu sıkıntı ve problemleri inşallah 2022 yılında daha rahatlar, daha iyi oluruz sıkıntımız kalmaz diye umut ediyoruz, düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Hızlı Tren Çalıştay’ının sonuç bildirgesi kitapçığının dağıtımının yapıldığını dile getiren Başkan Eken, şunları kaydetti; “Hızlı Tren Çalıştayını Odamız olarak yapmıştık. Çalıştayla ilgili kitapçıklarımızı dağıttık. İlçeler dahil olmak üzere binden fazla ödevi dağıttık. Ve herkesin ödeve çalışmalarını da başta Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere söyledik. Hizmet sektörünü trene hazırlamak gerekiyor. Onların trene hazırlığını sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle lokantaların, restoranların, kafelerin, otellerin, acentelerin, servislerin biz onlarla bir taraftan toplantılar yapıyor, onları treni önemsemeye davet ediyoruz, onlara bilgiler veriyoruz. Hızlı trene inşallah şehrimizi hep birlikte hazırlayacağız.”
İş insanlarını Sivas’a yatırım yapmaya davet ettiklerini dile getiren Başkan Eken, “Televizyon programlarına katılıyoruz. Ulusal ve yerel yayın yapan. Sivas’ın cazipliğini anlatıyoruz, Sivas’a davet ediyoruz, Sivas yatırım cenneti olacak diyoruz. Sadece davetle olmuyor davetin karşılığında bir şeyler sunmamız gerekiyor. Bunun için de en iyi örnek 1’inci OSB’mizin dolması, yer kalmaması. 2. OSB’ye yatırımların gelmesi. Teşvik anlamında istediğimiz yere geldiğimizde Demirağ’da yüzlerce fabrika olacak. Binlerce, on binlerce insan çalışacak. İşte bu anlamda biran önce teşvik kararnamesinin imzalanmasını bekliyoruz. Altyapımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl sonunda kararnamenin imzalanacağına inancımız tamdır. İnşallah teşvik imzalanırsa ilk göreve geldiğimizde başlatmış olduğumuz teşvik seferberliği amacına ulaşmış olacak. Teşvik artık bizim olmazsa olmazımızdır” ifadelerini kullandı.
Fuar Alanı yapımı konusunda sözlerinin arkasında olduklarını Başkan Eken, “Tarım Fuarı yapıldı, açılışına katıldık. Çok sönük bir tarım fuarıydı. Beni çok mutlu eden bir fuar değildi. Bir dahaki döneme biz sözümüzdeyiz. Bu meclis söz verdi. Verin arsayı yapalım fuar alanını. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Geçen fuar açılışında en kısa zamanda Ticaret ve Sanayi Odasına yeri vereceğiz dedi. Verirlerse şehrin girişinde güzel bir yere Odamız adına fuar merkezi yaparız. Belediye başkanımıza tekrar buradan teşekkür ediyorum. Duyarlılığından dolayı, sahiplendiğinden dolayı” dedi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA