SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

İl Genelinde Telafi Eğitimler Başladı

Bu biyografi 23 Haziran 2021 - 6:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Telafi Eğitimler Başladı

Karnelerin 18 Haziran’da dijital ortamda erişime açılmasının ardından okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda etkinliklerin başlatıldı. Vali Salih Ayhan, 21 Haziran – 2 Temmuz arası başlatılan Telafi Eğitimi Programı kapsamında Cahit Zarifoğlu İlkokulunu ziyaret etti.

Vali Ayhan, öğrencilerin sosyal, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan farklı etkinliklere katıldı. Öğrencilerle fide diken Vali Ayhan, spor salonuna geçerek değişik branşlarda eğitim alan öğrencilere eşlik etti. Okul bahçesinde öğrencilerle oyun oynayan Vali Ayhan, sınıfları da ziyaret ederek öğrencilere kitap hediye etti.

– İl Genelinde Telafi Eğitimler Başladı

Burada açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, Covid-19 salgınından en olumsuz etkilenen alanlardan birisinin de eğitim olduğunu dile getirdi. İl genelinde telafi eğitimlerin başladığını ifade eden Vali Salih Ayhan, “1 Haziran itibariyle kademeli normalleşme süreci kapsamında okullarımız kapılarını açarak sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere başladı. Bu dönemde oluşan olumsuzlukları gidermek adına Millî Eğitim Bakanlığımız, Valiliğimiz, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde ilimiz genelinde telafi eğitimlerimiz başladı. Burada akademik faaliyetlerden daha ziyade çocuklarımızın sosyal, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak okullarla bağını güçlü tutmak temel amaç. Bildiğiniz gibi fiziki altyapı anlamında ülkemizin en iyi imkânlarına sahip illerden biriyiz.  Dolayısıyla bu imkânları en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Velililerimizi bu çağrımıza kulak vermelerini öğrencilerimizi de başlatılan bu eğitim programına katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

– 60 Bin Öğrenci Faydalandı

Çocuklarımızın bedensel, ruhsal, sanatsal, kültürel ve sportif yanlarını güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Ayhan, “Şuana kadar beş bine yakın etkinlikle yaklaşık 60 bin öğrencimiz bu programdan faydalanamaya başladı. İnşallah bu rakamların artmasını istiyoruz. Özellikle 2 Temmuz’dan itibaren çocuklarımız nerede olurlarsa olsunlar bu imkânlardan ülkenin her yanında faydalanabilecekler. Yaz aylarını verimli şekilde geçiren evlatlarımız yeni döneme daha zinde olarak girecekler. Bu hazırlıklarımıza ve heyecanımıza inşallah velilerimizde karşılık verir. Çocuklarımızın okullardan, spor salonlarından daha fazla istifade etmelerine sağlar ve bu konuda bize destek olurlar. Bugün çocuklarımızı ziyaret ederek heyecanlarına ortak olduk. Onları hayata hazırlamak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Onlar bizim geleceğimiz.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA