SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Akif’ten Gençliğe Öyküler I-II” okuyucuyla buluşmaya hazır

Bu biyografi 16 Nisan 2021 - 8:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Akif’i Gençlerle Yeniden Buluşturan Eser: Akif’ten Gençliğe Öyküler

Oku, şâyed sana bir hisli yürek lâzımsa;
Oku, zîrâ onu yazdım, iki söz yazdımsa.

Cağaloğlu Yayınları arsından çıkan ve yazar-şair Siyami Boylu tarafından yayına hazırlanan “Akif’ten Gençliğe Öyküler I-II” okuyucuyla buluşmaya hazır. Akif’in Safahat’ında yer alan şiirlerin günümüz Türkçesi ile aslına uygun olarak nesre çevrildiği eser, hikâye üslubundaki akıcı dili ve hikâye sonunda şiirlerin orijinal metinlerine yer vermesi yönü ile ön plana çıkıyor. Şiir kısımları sözlükle de zenginleştirilen eser, Safahat’ın yediden yetmişe herkes tarafından kolayca anlaşılmasına imkân sağlıyor.

İstiklal Marşının kabulünün yüzüncü yılı olması dolayı ile eserin okuyucu ile buluşmasının çok daha anlamlı olduğunu dile getiren Siyami Boylu,  “Akif’ten Gençliğe Öyküler I-II’nin kaleme alınma amacını ise şöyle anlatıyor:

“Akif, milletinin derdini kendisine dert edinen vicdanlı, hisli yürektir. İçinden gelen sesi gür bir seda ile haykıran gayretli bir mücahit, davasını hiçbir dünya nimetine değişmeyen sarsılmaz bir irade, insanlığın çilesini damarlarında gezdiren bir dava adamıdır. Onun şiirlerini bir araya getirdiği Safahatı ise sadece milletimiz için değil, tüm insanlık için çok kıymetli mesajlar içeren adeta bir başyapıttır. Bu kıymetli eserin gelecek nesillerimizce anlaşılması, idrak edilmesi en büyük temennimizdir, endişemizdir. Akif’ten Gençliğe Öyküler, işte bu endişenin ürünüdür.

Safahat’ta yer alan şiirleri daha iyi anlaşılması adına nesre çevirdiğimiz ve sözlükle zenginleştirdiğimiz bu çalışmamız vesilesi ile nihai gayemiz, milletimizin hislerine tercüman olacak, ıstıraplarını terennüm edecek, bize geniş ufuklar kazandıracak, Münevver Milletimizin çocuklarının bakışlarını ayaklarının ucundan gökyüzüne çevirecek yeni Akiflerin, Asımların yetişmesine öncülük etmektir.”

Mehmet Akif, Milletin malı olmuş, Millet Ruhuna kök salmıştır.

Akif ’in ruhu dirilmiş ve genç nesle sinmiştir, görüyoruz ve Akif, 

toprağa verilirken henüz duvarlara tutuna tutuna gezen çocuklar olan 

bizler bugün, bu yeni Akif’ler ordusu içinde ona sesleniyor ve diyoruz ki: 

“Boşuna yaşamadın, boşuna savaşmadın ve boşuna ölmedin.”

Sezai Karakoç

 

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA