SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

TÜRASAŞ işsizlik için çaredir

Bu biyografi 14 Ocak 2021 - 11:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

TÜRASAŞ işsizlik için çaredir

Peker, “Sivas için İşsizlikte çare TÜRASAŞ bölge müdürlüğüdür.” dedi.

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel başkanı Abdullah Peker, Sivas’ın işsizlikle mücadelesi içerisinde yapılacak çalışmalar arasında TÜRASAŞ’ın önemli bir yerde olduğuna vurgu yaptı.

Peker, işsizlik konusunun çözülmesi için siyasilerin bu konuya eğilmelerine dikkat çekerek şunları ifade etti.

Geçen yıl içinde TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü faaliyet gösterirken, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’ne dönüştürülen 80. yıl TCDD Genel Müdürlüğüne ve mahalli piyasaya üstün başarı ile yük vagon imali ve tamiratı yapan Sivas’ın en güzide kurumu siyasilerimizden ve tüm Sivaslılardan destek bekliyor.

Mahalli piyasaya Aylık ortalama 8 milyon TL Sıcak para akıtan kurumun daha da geliştirilerek İlimizdeki işsizlik konusuna çare olacağı kanısındayız. Her yıl Emeklilik ve diğer sebeplerden dolayı işçi memur sayısı azalmaktadır. Emekli olanların yerine İşçi ve memur personelin alınması ve Kurumun genişletilmesi gerektiği kanısındayız.

Siyasilerden ve Sivil Toplum örgütlerinden beklentimiz, Sivas’ın tekrar Demiryolu Şehir konumuna getirilmesi ve TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğümüzün sürekli iş bulma sorunun bir an önce çözülmesi.

Bir kaç ay önce Bölge Müdürü olarak göreve getirilen yıllarca kurum içerisinde çeşitli makamlarda görev yapan Sayın Atanur Karadağ’ın çabası gerçekten takdir edilmektedir. Ancak bu gayretlerin siyasiler ve bürokratlar tarafından yerelde ve Ankara dada desteklenmesi gerektiği kanısındayız.

Ayrıca birçok Kamu Kurumu Esnek Çalışma sisteminde çalışmaktadır. TÜRASAŞ Bölge Müdürlükleri acilen esnek çalışma sistemine geçmeli. Covid-19 un kurumda tekrar yaygın hale gelmemesi için acil önlem alınmalardır diye düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA