SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Yıldız Dağına Kar Depoları Yapılacak

Bu biyografi 12 Ocak 2021 - 23:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yıldız Dağına Kar Depoları Yapılacak

Vali Ayhan, “Şimdi yeni gündemimiz yıldız dağına kar depoları yakmak olacak.” dedi.

Sivas Vali Salih Ayhan Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde bir sezon önce yağan karın depolanması için kar depoları oluşturulması için araştırma yapacaklarını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle Sivas Valiliği öncülüğünde ‘Basınla Biz Bize’ adlı program düzenlendi.

Sivas Valiliği yeni ek binasında konferans salonunda gerçekleşen törene Sivas Valisi Salih Ayhan, çeşitli kurum müdürleri ile il protokol üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Gerçekleşen programda Sivas Valisi Salih Ayhan, 2020 yılnıda Sivas’a yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi.

Tüm kamu ve kuruluşların gayretli bir şekilde çalıştığının altını çizen Vali Ayhan, Sivas’ın turizm alanında önemli adımlar attığını vurgu yaparak, bu sene kar yağışının olmamasından dolayı Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde yeni bir uygulama için araştırma yaptıklarını ifade etti.

Vali Ayhan, “Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinin daha canlı olması için bölgedeki diğer şehirlerin gelmesi yönünde yol çalışmalarının tamamlandığını, yeni spor tesisleri ile birlikte bungalov evleri yaptık. Böylece tesisin yaz ve kış aylarında daha sağlıklı kullanılması için çalışmalar yaptık. Tabi bunları yaparken bu sene kar yağmadığından dolayı gittikçe sorun olmaya başladı. Şimdi yıldız dağında yapay karlama sistemimiz var ama eksi 5 derecenin altına düşmüyor. Şimdi bir araştıma yaptım. Dünya yeni bir konseptte giriyor. Kar depoları oluşturuyorlar. Yani bir sezon önceki karı topluyorlar, kar depolarını oluşturyorlar ve üzerine de bir kumaş. Güneş ışınlarını kıran bir kumaş seriyorlar. Oradaki kar 3 veya 4 ay erimeden duruyor. Ardından o karlar sezon açıldığında serilerek sezon başlatılmış oluyor. Şimdi yeni gündemimiz yıldız dağına kar depoları yakmak olacak. Çünkü bu kadar güzel bir tesis yaptıktan sonra kar olmadıktan sonra hiçbir anlamı yok. Birinci öncelikleimizden biride yıldız dağında kar depoları yapmak olacak.” şeklinde konuştu.

 

 

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA