SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Sivas’ta 140 Okulun Öğretmenler Odası Yenilenecek

Bu biyografi 06 Ocak 2021 - 0:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Her Şey Öğretmenlerimiz İçin”

Milli Eğitim Bakanlığı, Sivas’ta eğitim altyapısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda; Sivas merkez ve ilçelerde okulların öğretmen odalarının yenilenmesi için Milli Eğitim Bakanlığında işbirliği protokolü imzalandı.

Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Vali Salih Ayhan ve Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Milli Eğitim Bakanlığında Örnek Öğretmenler Odası Standartlarının Yükseltilmesine İlişkin Hazırlanan İşbirliği protokol programına katıldı.

-140 Okulun Öğretmenler Odası Yenilenecek

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un katımıyla yapılan programda; Milli Eğitim Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Belediyesi arasında, 70’i merkez, 70’i ilçede olmak üzere Sivas genelindeki 140 okulumuzda öğretmen odalarının standartlarının yükseltilmesine yönelik protokol imzalandı.

“Öğretmen Odaları Daha İşlevsel Hale Getirilecek”

Yapılan protokolle; Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği örnek öğretmen odaları konseptine uygun olarak, il merkezinde Sivas Belediyesi, ilçelerde ise Sivas İl Özel İdaresi katkıları ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde öğretmen odalarının daha işlevsel, nezih ve kullanışlı hale getirilmesi sağlanacak.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen standartlar doğrultusunda revize edilecek öğretmen odalarının çalışmalarına hazırlanan takvim planı dâhilinde başlanacak.

Vali Ayhan’dan Bakan Ziya Selçuk’a Teşekkür

Sivas Valisi Salih Ayhan, ilimizde eğitim altyapısını güçlendirmek için hazırlanan projelere bir yenisinin daha eklendiğini ifade ederek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başta olmak üzere öğretmen odalarının yenilenmesine katkı sunacak olan kurumlarımız Sivas İl Özel İdaresi ile Sivas Belediyesine desteklerinden dolayı teşekkür etti. “Her şey gelecek nesilleri yetiştiren eğitimcilerimiz için” ifadelerini kullanan Vali Salih Ayhan, “Her daim toplumun gelişmesinde ve gelecek nesillerin yetiştirilmesinde görev alan öğretmenlerimiz, Covid-19 salgın döneminde de büyük fedakârlık gösteriyorlar. Yaptığımız protokolle belirlenen okullarımızda öğretmen odaları revize edilerek yeni standartta kavuşmuş olacak” dedi.

Belediyeden Eğitime katkı Devam Ediyor

Eğitime her zaman katkı sunduklarını belirten Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “İlimizdeki tüm okullar tüm eğitim kurumları çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alabilmeleri için neredeyse tamamı yenilendi. Biz belediye olarak her zaman eğitime katkı sunmaya destek olmaya öncelik verdik. Şimdi de Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımı protokolle Sivas genelinde ilçelerimizde dâhil 140 okulumuzun öğretmen odalarını bakanlığın belirlediği örnek odalar konseptine uygun olarak, Özel idaremiz ve Belediyemiz ortaklığında yenileyeceğiz. Bu anlamda 70 okulumuzun öğretmenler odasının daha işlevsel, nezih ve kullanışlı hale getirilmesi için çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA