SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Başkan Demirgil: “Hükümet, esnafı rahatlatmak için önemli bir adım attı”

Bu biyografi 18 Kasım 2020 - 12:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başkan Demirgil: “Hükümet, esnafı rahatlatmak için önemli bir adım attı”

Başkan Hakan Demirgil: “Hükümet, esnafı rahatlatmak için önemli bir adım attı. Yapılandırılmayla esnafımıza büyük kolaylık sağlandı. Esnaf rahat bir nefes alacak.” dedi.

Vergi ve SGK prim borçlarımız için yeniden yapılandırılma kararı Resmi Gazetede yayımlandı yürürlüğe girdi.

Borçların, gecikme faizlerinin silinerek ana borç taksitle ödenebilecek.

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, pandemi nedeniyle esnafların ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Borç yapılandırması, bu zorlu süreçte esnafımıza nefes aldıracak” dedi.

Yapılandırma çalışmasının, esnafın içinde bulunduğu zorlu süreci en az hasarla atlatmasında önemli bir destek olarak gördüklerini ifade eden Başkan Hakan Demirgil, “ Pandemi dolayısıyla esnaflarımız aylardır kritik, sıkıntılı ve zor dönemlerden geçiyor.  Bu dönemde işyerini kapatmak zorunda kalan ya da işlerine ciddi düşüşler meydana gelen işletmelerin finansman dengeleri altüst oldu. Bu da doğal olarak vergi, prim ve diğer kamu alacaklarının ödenmesine yansıdı. Bu süreçte borçlar ertelense ve esnaflarımıza yönelik krediler esnafımızı rahatlatsa da yapılandırmayla birlikte yeni bir can suyu ve nefes almış olacak. Borç yapılandırmasını içeren düzenleme TBMM’de kabul edildi ve resmi gazetede yayınlandı yürürlüğe girdi. Bu sayede esnafımız borç yükünden kurtulacak ve devletimiz de alacaklarını tahsil etmiş olacak. Tüm esnaflarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA