SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Mevlîd-i Nebî” haftası hayırlar getirsin”

Bu biyografi 27 Ekim 2020 - 12:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Akkuş, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Âlemlere rahmet” olarak gönderildiği Yüce Kitabımızda bildirilen (Enbiya 107) Sevgili Peygamberimiz (sav), inanç, ibadet ve ahlakî boyutlarda insanlık tarihine yön veren en etkin kişidir. O (sav), doğumu ile insanları cehâletin sapkın inançlarla dolu karanlıklarından tevhîdin aydınlığına çıkarmak için bitmek tükenmek bilmeyen bir mücadelenin yeniden hayat bulmasına vesile olmuştur. Hz. Âdem ile başlayan tevhîd mücadelesinin son halkası olan Hz. Peygamber (sav), Kur’ân-ı Kerîm’in ilk muhatabı, sözleri ve fiilleri ile onun ilk müfessiri ve tebliğcisi olarak vahyin ışığında gönüllere dokunmuştur. Bu mücadelesinde sabır zırhını kuşanan ve hoşgörüyü kendisine mihmandâr edinen Sevgili Peygamberimiz (sav), mü’minlere olduğu kadar tüm insanlığa da bu konuda örnek olmuş kutlu bir elçidir.
Diyanet İşleri Başkanlığımız Allah Resûlü’nün (sav) mü’minler ve tüm insanlığın maddî ve manevî anlamda kurtuluşu için olan gayretinin daha yakından temaşa edilebilmesi adına her yıl Efendimizin (sav) doğum günü olan 12 Rebiülevvel gününün içerisinde bulunduğu haftayı “Mevlîd-i Nebî” haftası olarak kutlamakta ve her sene Efendimizin (sav) gönüllere huzur veren bir yönüne dikkat çekmektedir. Başkanlığımız bu sene “Hz. Peygamber (sav) ve Çocuk” teması ile “Kutlu Nebî’nin, çocuklarla ilgili adımlarının temelinde yatan unsurlar nelerdir?” ve “Hz. Peygamber’in (sav) vahyin kılavuzluğunda şekillendirdiği çocuk duyarlılığına dair adımları nelerdir?” gibi sorulara cevap aramayı hedeflemiştir. Bu soru özelinde dile getirilen cevapları, yazılı ve görsel medya aracılığı, kitap çalışmaları, TV ve radyo programları gibi iletişim araçlarıyla toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefleyen Başkanlığımız, günümüzün en büyük sorunlarından olan “Çocuk Yetiştirme Düzeni”ne dair bir farkındalık oluşturmayı amaçlamıştır.
Son günlerde Hz. Peygamber (sav) ve İslam’a yönelik menfî söylemlerle müslüman gönülleri olduğu kadar insanlığın vicdanını da yaralayan söylemlerin Hz. Peygamber’i (sav) ve İslam’ı gerektiği şekilde tanımamaktan kaynaklandığını esefle görüyor, bu noktada müminler olarak hepimizin büyük bir gayretle Efendimizi (sav) ve İslam’ı en doğru şekliyle anlatmak ve temsil etmek durumunda olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bu sorumluluğumuzu bir nebze olsun yerine getirmemize zemin hazırlayacağına, aile ve toplumun geleceği ve umudu olan çocuklarımıza karşı Nebevî tavrı tespit etmeye, bu önemli konunun farklı boyutlarıyla gönüllere ve zihinlere işlenmesine vesile olacağına inandığım “Mevlîd-i Nebî” haftasının hayırlar getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyorum. Bu vesileyle sevgili Peygamberimizi (sav), O’nun (sav) sevgili dostlarını ve yüce dinimiz İslam’ı bizlere ulaştıran geçmişlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Dileğim Hz. Peygamber’i (sav) ve mesajlarını anlayamamış kurak gönüllerin O’nun (sav) rahmet mesajlarıyla hayat bulması, sevgi, saygı, şefkat, hoşgörü, sabır, tevekkül ve adalet hassasiyetine bürünerek bu gönüllerin dünyevî ve uhrevî mutluluğu elde etmeleridir.
Allah Resûlü’nün (sav) izini takip ederek hakikat yoluna revan olanlara selam olsun. “ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA