01:13 - Vali Ayhan’dan Muhtarlara ‘Hassasiyetli Olun’ Çağrısı
23:05 - “Biz Bu Koltuklara Nemalanmaya Gelmedik”
01:23 - Başkan Bilgin’den Hakan Aksu Ve Yönetimine Hayırlı Olsun Ziyareti
01:02 - Başkan Adayı Mesut Dursun Büyük Birlik Partisi’ni ziyaret etti
00:56 - Safahat Kitap Okuma Yarışması Başladı
00:38 - “Güzel İşlere İmza Atacağız”
00:36 - Dermokil’den Bir İlk Daha
00:26 - Pato’ya Sürpriz Mesaj: Sivasspor’a git
00:23 - Son Gün 22 Ocak
00:12 - 12 Bin 810 TL Para Cezası
CHP’li Karasu: “Öğrencilerin yarısından fazlası EBA’ya giriş imkanı bulamıyor. 7 mahallede 5 bin öğrencinin internet alt yapısı da yok.” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye’nin birçok bölgesinde çocukların eğitim hakkından mahrum bırakıldığını söyledi.
Koronavirüs döneminin en önemli noktalarından birinin çocukların yaşadığı mağduriyet olduğunu kaydeden Karasu, ‘’Hepimizin geleceği olan çocuklarımız şu an okullarına gidemiyor ve evlerinden EBA üzerinden eğitimlerine devam etmeye çalışıyor. Fakat bir de; bırakın okula gitmeyi, evinde internet olmadığı için EBA’ya dahi bağlanamayan çocuklarımız, ailelerimiz bulunuyor. ’dedi.
Ağrı’nın Diyandin İlçesinde bulunan Ketenpınar, İsaağa, Murat, 14 Nisan, Göl, Atatürk ve Fatih mahallelerinde toplamda 5 binin üzerindeki öğrencilerin şu an, internet altyapısı olmadığı için uzaktan eğitim alamadığını vurgulayan Karasu, ‘’Bu 7 mahallemizin muhtarı bizlere yaşanılan mağduriyetin çözülmesi için bizlere bir mektup yazdı. Ne diyor muhtarlarımız; ‘Mahallerimizde internet altyapısı yok. Türk Telekom İl müdürlüğüne başvuruda bulunduk, ancak altyapı olmadığı için internet hizmeti sağlanmıyor. Çocuklarımız uzaktan eğitim görme noktasında büyük sıkıntılar yaşıyor.’ Ağrı Diyadin’de 5 binin üzerinde çocuğumuz şu an Anayasal bir hak olan eğitim ve öğrenim hakkından mahrum bırakılmış durumda’’ şeklinde konuştu.
’Cumhuriyet, İstanbul’un bir ilçesindeki çocuğumuza da, Ağrı’nın Diyadin ilçesindeki bir çocuğumuza da eşit fırsatları sunar. Cumhuriyetin temel felsefesi budur’’ diyen Karasu, ‘’AKP iktidarında görev yapmış tüm Milli Eğitim Bakanları ne yazık ki cumhuriyetin bakanları olamamış, çocuklarımıza eğitimde eşitliği sağlayamamıştır’’ ifadelerini kullandı.
İnternete erişim sorununun sadece Diyadin’de değil, Sivas’ımızda ve Türkiye’nin dört bir yanında devam etmekte. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları sormak isterim. Öğrencilerinizin yarısından fazlası EBA’ya giriş imkanı bulamazken, EBA’da nasıl bir yoğunluk yaşanmaktadır? 6 aydır sürecin bu noktaya geleceği zaten bekleniyorken, neden doğru dürüst bir çalışma yapılmadı? İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere birçok kentte yaşanan bu sorun için Bakanlığın bir çalışması var mıdır?
‘SORUNUN KAYNAĞI ÖZELLEŞTİRME’
Yaşanılan bu mağduriyetin temelinde 2005 yılında AKP’nin Türk Telekom’u özelleştirmesi olduğunu belirten Karasu, yerli ve milli Türk Telekom’u özelleştirip kasasının boşaltılmasına göz yumanların bugün Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan çocuklarımızın eğitim alamamasının sorumlusu olduğunu vurguladı.
‘EVRENSEL HİZMET FONU KAYIP’
‘’Vaka sayılarını gizleyen Sağlık Bakanı’nın, ’Ben döviz kuruna bakmıyorum’ diyen Maliye Bakanı’nın, EBA’daki çöküşü öğrencilerle birlikte izleyen Milli Eğitim Bakanı’nın varlığı, adına Başkanlık denen bu ucube sistemin nasıl çöktüğünün en büyük kanıtıdır’’ ifadelerini kullanan Karasu, internet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Evrensel Hizmet Fonu’nda toplanan paraların akıbetini de sorarak ‘’Sadece 2019 yılında elde edilen 1 milyar 562 milyon lira üzerindeki evrensel hizmet gelirinin sadece 76 milyon lirası kullanılmıştır. Geriye kalan yaklaşık 1,5 milyar lira nereye harcanmıştır?’’ dedi.