SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Ekinci’den Borsa’ya Ziyaret

Ekinci’den Borsa’ya Ziyaret
Bu haber 29 Mayıs 2020 - 3:27 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivas Milletvekili Ekinci, Sivas Ticaret Borsası’nı Ziyaret etti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal Politikalar Başkanı ve Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ile AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek, salgın sebebiyle ticarette yaşanan sıkıntılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sivas Milletvekili Ekinci, Tarım ve Hayvancılık sektörünün önemine değindi.  Yeni tip Koronavirüs salgınından sonra tarımsal üretimin çok daha önemli hale geldiğini belirten Ekinci, şöyle konuştu: “Salgın bize temizlik ve hijyenin ne denli önemli olduğunu öğretti. Bir de tarım ve hayvancılık sektörünün olmazsa olmazımız olduğunu gösterdi. Gıda ihtiyaçlarımızı karşılamak, sağlıklı ve güçlü beslenmek için her zamankinden daha çok çalışmamız ve üretmemiz gerekiyor. Yaşadığımız bu salgın sürecinden ülkemizin diğer ülkelere nazaran daha iyi durumda olduğunu ve sonraki süreçte de daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Sivas olarak bu zor süreçten zarar görmeden çıkmak istiyorsak birlik olmalıyız. Sivaslılar olarak tüm şehir dinamikleri Milletvekilleri, Parti temsilcileri, Borsamız ve Odalarımız ile birlikte hareket edersek başaramayacağımız iş yok.” dedi

Ziyarette konuşan Başkan Hastaoğlu ise şu sözlere yer verdi: “ Ziyaretinizden dolayı şahsım, Yönetim Kurulum ve üyelerim adına canı gönülden teşekkür ederim. İçerisinde bulunduğumuz Koronavirüs salgını sebebiyle hem üreticilerimiz hem de ticaret yapan üyelerimiz etkilendi. Bizler Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden itibaren üyelerimizden aldığımız talepleri, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mize ilettik. TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ilgili bakanlıklar ve kurumlar nezdinde sürekli olarak takip ettiği talepler her geçen gün sonuçlanmaktadır. Devletimiz, bu zorlu süreçte dünyaya örnek olmuştur. Buradan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımıza, TOBB Başkanımıza, Milletvekillerimize, Valimize, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu zorlu süreçte ilimiz için gece gündüz demeden çalışmaya devam etmekteyiz. Ürünlerimizin katma değer kazanması için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sivas Valimiz Salih Ayhan öncülüğünde İl Özel İdaremiz tarafından Hayvan Pazarı ve Kaba Yem Satış. Salonu yapım işi devam etmektedir. Yine TOBB Nefes Kredisi kampanyası ile Borsamız kaynakları üyelerimizin istifadesine sunulmuştur. Ayrıca ilçelerimizde bulunan üyelerimizin alım-satımı ve tescil işlemlerini borsamıza gelmeden online olarak yapabilmeleri için her türlü kolaylığı sağladık. Bu zorlu süreci birlikte aşacağımıza inancımız tamdır. Sivas olarak birlikte hareket ederek ilimiz ekonomisini daha da büyütebiliriz. Biz her zaman kurum olarak her türlü işbirliğine açığız. Verdiğiniz desteklerden dolayı şahsınıza ve diğer Milletvekillerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA