SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“İLETİŞİMİ DAHA GÜÇLÜ TUTMANIZI İSTİYORUM”

“İLETİŞİMİ DAHA GÜÇLÜ TUTMANIZI İSTİYORUM”
Bu haber 08 Mayıs 2020 - 23:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Vali Ayhan, “Bu süre zarfında da öğrencilerimizle iletişiminizi, daha güçlü tutmanızı istiyorum. Sivas bu yıl inşallah LGS’de iyi bir başarı ortalaması gösterecek.” dedi.

Sivas Valisi Salih Ayhan ve Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İlçelerde Görev Yapan 8. Sınıf Öğretmenleri ve Sınıf Öğretmenleri İle VKS İle Toplantı Gerçekleştirdi.

 İlçelerde Görev Yapan 8. Sınıf Öğretmenleri ve Sınıf Öğretmenleri İle Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden toplantı gerçekleştiren Vali Ayhan’a Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da eşlik etti.

Toplantı öncesi bir süre öğretmenlerle sohbet eden Vali Ayhan, Korona Virüs (Covid-19) salgını sürencinde öğretmenlerin eğitim başta olmak üzere birçok konuda fedakârca ve gönüllü olarak önemli hizmetler verdiğini söyledi. Bu nedenle tüm öğretmenlere teşekkür eden Vali Ayhan, “Hep beraber bu şehre güzel hizmetler bırakacağız. Makam ve mevkii bir kenara bırakarak, bir aile olmalı, ekip ruhu oluşturmalıyız. Yılmadan, yıkılmadan, aşkla, şevkle, sadakatle, bu evlatlarımıza, vatanımıza, bayrağımıza ve devletimize hizmet edeceğiz.” dedi.

“SİVAS, LGS’DE İYİ BİR BAŞARI ORTALAMASI GÖSTERECEK”

20 Haziran’da gerçekleştirilecek LGS sınavı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Ayhan, Sivas’ın bu yıl LGS’de iyi bir başarı göstereceğini belirterek öğretmenlerden öğrencileri ile olan iletişimlerini güçlendirmelerini isteyerek, “Yakın zamanda Liselere Giriş Sınavı (LGS) yapılacak. Sizler, öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için yoğun çaba gösteriyorsunuz. Bu süre zarfında da öğrencilerimizle iletişiminiz, daha güçlü tutmanızı istiyorum. Sivas bu yıl inşallah LGS’de iyi bir başarı ortalaması gösterecek.” ifadelerini kullandı.

“BİR ÖĞRENCİYE DEĞERLİ OLDUĞUNU HİSSETTİRMEK ÇOK ANLAMLI”

Bir süre sınıf öğretmenleri ile de sohbet eden Vali Ayhan, öğretmenlere veli ve öğrenci ilişkisini ön planda tuttukları için teşekkür etti. Öğretmenlerin, iletişimi ön planda tutmalarının veli ve öğrenci motivasyonuna önemli katkılar sağladığının altını çizen Ayhan, Sivas’ta 86 bin aile ile görüşülerek, hem öğrenci hem de veliye psiko-sosyal destek verildiğini hatırlattı.  Vali Ayhan; “Bir öğrenciye değerli olduğunu hissettirmek çok anlamlı. Salgın süresince okula gidemeyen evlatlarımızı telefonla aramanız çok mutlu etti.” İfadelerini kullandı.

“25 BİN ÖĞRENCİYE KİTAP ULAŞTIRILDI”

Salgın döneminde okula gidemeyen çocukları unutmadıklarını, onların ufkunu açmak ve ruh dünyalarına girebilmek için “Evde Kal Kitapla Kal” kampanyası başlatıldığını hatırlatan Valimiz Ayhan, kampanyanın öğretmenlerin fedakâr çalışmaları ile yürütüldüğünü, bu kapsamda il genelinde 25 bin adet kitap dağıtıldığını söyledi. Tüm öğretmenlere teşekkür eden Vali Ayhan, “Salgın öncesinde şahsım olarak çocuklarımıza 32 bin adet kitap dağıtmıştık. Bu yıl hakikaten evlatlarımız dolu dolu kitap okudular.” dedi.

Etiketler :
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA