SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Horoz şekeri tezgahları sessiz

Horoz şekeri tezgahları sessiz
Bu haber 28 Nisan 2020 - 11:06 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ramazan ayının Sivas’ta vazgeçilmezleri arasında yer alan horoz şekerleri tezgahlarda yerini aldı almasına ama koronavirüs salgını nedeniyle horoz şekeri tezgahları sessiz kaldı.

Sivas’ta Ramazan ayının geçmişten bugüne geleneklerinden birisi arasında yer olan Horoz Şekerleri, tezgahları süslemeye başladı. Horoz şekeri tezgahları süslemeye başladı başlamasına ama tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve şehrimizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle horoz şekerleri tezgahlarda sessiz kaldı.

Her ramazan ayında olduğu gibi Sivas’ta sebze hali civarında satışa sunulan horoz şekerleri vatandaşların salgın nedeniyle dışarıya çıkamamalarından dolayı horoz şekeri tezgahların da sessizlik hakim.

Seker çeşitleri çoğaldıkça horoz şekerinin de giderek ömrü kısalmaya başladı. Sivas’ta Ramazan ayına özgü olan birçok ürün arasında horoz şekeri de yer almakta. Özellikle çocukların beğenisi arasında yer alan horoz şekerleri Sivas’ta sadece Ramazan ayında tezgahlarda yerini alıyor.

Horoz şekeri sadece çocukların değil yetişkinlerin de sevdiği bir Şeker. Özellikle çocuklara iftariyelik olarak ikram edilen şekerler iftar sonrası Sivas’ta tatlı niyetine de yenmekte.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA