SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Bankalar sudan bahaneler ile kredi vermiyor

Bu biyografi 23 Nisan 2020 - 21:52 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Bankalar esnaf ve vatandaşlara kredi vermemek için sudan bahaneler üretiyor.

Bankalar kredi verme konusunda müşterilerine zorluk çıkarmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüse karşı esnaflara yönelik açıkladığı destek paketinin ardından esnaflar kredi çekmek için bankların yolunu tuttu. Bankalara kredi için başvuruda bulunan esnaflara bankaların zorluk çıkarması ile birçok esnafın eli boş kaldı.

Türkiye’de sosyal, ekonomik ve ticari hayatı durma noktasına getiren koronavirüs salgınının yarattığı sorunların giderilebilmesi için geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, ekonomik destek düzenlemeleri ülke ekonomisi ve esnaflar adına önemli bir kaynak oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Albayrak’ın yaptığı açıklamalara rağmen tüm bankalar küçük esnafa yardımcı olmak yerine zorluk çıkararak kredi vermemek için uğraş veriyorlar.

Özellikle küçük ve orta ölçekli esnaflara yönelik cansuyu niteliğinde olan kredileri almak isteyen esnaf bankalarla adete büyük bir mücadele içerisine giriyor. Hükümet yetkililerinin çok sayıda açıklama yapmasına karşın, bankalar ne yazık ki bildiğini okumaktan vazgeçmiyor.

Küçük esnaf ve düşük sermayeli iş yerlerinin ayakta kalması için bu kredilerin daha kolay ve işleyişin daha hızlı olması gerekirken bankalar sudan sebeplerden dolayı esnafı bankadan eli boş gönderiyor.

Bizim Sivas

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA